Bohatá úroda zaručená: Nezabudnite dať svojim rastlinám túto prírodnú výživu a nebudete stíhať oberať úrodu!

Najlepšie hnojivo pre vaše paradajky nenájdete v záhradníctve, ale v kuchyni.

Mnohí záhradkári si ho nevedia vynachváliť a možno medzi nich už patríte aj vy.

Ak ste však ešte nepočuli, ako si pripraviť najlepšie domáce hnojivo pre bohatú úrodu paradajok a iných plodín, určite to vyskúšajte!

 

 

Nepotrebujete kupovať drahé chemické hnojivá a postačí vám aj táto jednoduchá výživa podľa portálu retete-usoare.

Používajte prírodné hnojivá, ktoré podporujú rast rastlín, rozvíjajú koreňový systém a prinášajú plody.

Medzi také patrí aj klasické kvasnicové hnojivo. 

 

 

Potrebujeme:

50 g čerstvého droždia

1 liter teplej vody alebo teplého mlieka

3 – 4 PL kryštálového cukru

Postup:

Do teplej vody alebo mlieka rozmrvte čerstvé droždie. 

 

 

Potom pridajte ešte cukor.

Dobre rozmiešajte.

 

 

Nechajte 2 hodiny stáť pri izbovej teplote.

Vzniknutý kvások rozrieďte v 50 l vody a týmto hnojivom polejte celú zeleninovú záhradku.

 

 

Toto hnojivo je obľúbené u paradajok, uhoriek, tekvice, papriky, aj iných plodín.

Milujú ho dokonca aj kvety. 

 

 

Majte na pamäti, že ak často zalievate zeleninovú záhradku týmto roztokom, budete musieť pravidelne pridávať aj drevný popol.

 

 

Rastliny stačí takto pohnojiť 1 raz za mesiac v kombinácii s inými hnojivami.

Vylepšený recept so žihľavou – výživný elixír pre uhorky

Žiadna chémia, stavte na hnojivo zo žihľavy, ktorej všade naokolo veľa a jednoduchej drožďovej zmesi.

Žihľavu natrháme a navrrstvíme do smaltovaného alebo plastového vedra.

Následne zalejeme vodou tak, aby siahala 10-15 cm pod okraj vedra.

 

 

Necháme si miesto na drožďovú zmes, ktorú prilejeme na koniec.

Zálievku vyrobíme nasledovne: do 200 g teplej vody pridáme dve lyžice suchého droždia, 2 lyžice cukru a trošku obyčajnej múky.

Zálievku je dobré prirpaviť už ráno a násedne použiť pobede.

Zmes jednoducho nalejeme k žihľave zaliatej vodou.

 

 

Dobre premiešame. Teraz necháme zmes odležať.

Do obeda ju nechávam na slnku a následne odkladám do tieňa.

Nie je dobré ak na zmes páli priamo ostré letné slnko.

Takže ideálne je miesto, kde dopoludnia dopadá slnko, ale poobede je tieň.

 

 

Zmes prikryjeme a každý deň premiešame.

Hotová zmes je tmavá – takmer čierna.

Trvá to niekoľko dní a táto výživná zálievka je pripravená.

Výsledné hnojivo pripravíme z pol litra hnojiva a 10 litrov vody.

Zalievame 1 liter zmesy ku každému kríku.

oto hnojivo podporuje rast, zlepšuje plodenie rastlín, chráni pred chorobami a poskytuje komplexnú výživu.

Používame na uhorky, papriku a paradajky – ja pridávam tak raz za 2-3 týždne.

Prajeme vám veľa zdravej úrody! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: Pixabay

Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie