plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dlho hľadaný recept na najlepšie medovníky pod slnkom: Zaručene hneď mäkké!

Vyskúšala som už ohromne veľa receptov a viem, že upiecť fantastické medovníčky je hotový kumšt. Toto je recept, ktorý robím už piaty rok a je najlepší, aký som kedy skúsila. Odporúčam!

Vyskúšala som už ohromne veľa receptov a viem, že upiecť fantastické medovníčky je hotový kumšt.

 

 

Toto je recept, ktorý robím už piaty rok a je najlepší, aký som kedy skúsila. Odporúčam!

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

200 g práškového cukru

150 g masla

3 vajcia

 

 

6 lyžíc medu

1 lyžičku sódy bikarbóny

1 lyžičku mletej škorice

1 lyžičku korenia do perníka

1-2 lyžice kakaa

Na vymastenie plechu maslo

Na potretie po upečení 1 vajce

Postup:

Všetky prísady by mali mať rovnakú teplotu (teda hlavne maslo a vajcia).

 

 

Všetko zmiešame dohromady – cesto je poriadne lepivé, netreba sa toho báť.

Keď cesto spracujeme dohromady.

Je dobré dať ho na chvíľu stuhnúť do chladu (pokojne aj na balkón), aj keď v recepte sa píše, že sa s cestom môže pracovať hneď.

 

 

Cesto rozvaľkáme natenko (na hrúbku asi 3 mm, tieto na obrázku sú o niečo hrubšie).

Vykrajujeme jednotlivé kúsky.

Uložíme na plech vymastený maslom a pečieme pri teplote 200 stupňov len 4-5 minút.

 

 

Rúra musí byť samozrejme dobre vyhriata.

Ešte horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom, budú krásne lesklé.

Ja po vychladnutí a ozdobení skladujeme v plechovej dóze a dávam medzi ne jabĺčko.

 

 

To mi radila ešte babička.

Medovníčky sú však krásne mäkučké hneď po upečení!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes