plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo, ako pripraviť PALACINKY tak, aby boli mäkučké a fantasticky nadýchané: Toto som sa naučila ešte za bývalého režimu a praktizujem dodnes!

Kto by ich nepoznal a nemal rád – voňavé palacinky s náplňou podľa vlastnej chuti, buď slané alebo na sladko.

 

 

Ponúkame vám recept na dokonalé palacinky z cesta tak jemného a zároveň pevného, až sa vám nebude chcieť veriť.

Jednoduchý recept na tradičné palacinky z youtube kanála Fast Easy Recipes.

Potrebujeme:

225 g hladkej múky

3 PL kryštálového cukru (40 g)

štipku soli

 

 

3 vajcia

500 ml teplého mlieka

1/4 ČL vanilky, vanilkový cukor alebo 2 PL vanilkového extraktu

3 PL masla (40 g)

 

 

Postup:

Do misky nasypeme múku.

Pridáme cukor.

Zmes osolíme štipkou soli.

 

 

Metličkou dobre premiešame.

V strede vytvoríme jamku.

Rozbijeme tri vajcia.

 

 

Metličkou jemne vymiešame vajcia.

Postupne prilievame teplé mlieko a jemne šľaháme.

Takto pri miešaní hustej zmesi nevzniknú žiadne múčne hrudky.

 

 

Nakoniec pridáme polovicu mlieka a dobre premiešame metličkou.

O trochu neskôr nalejeme zvyšné mlieko.

Do malej misky vložíme maslo.

 

 

Potom maslo roztopíme v mikrovlnnej rúre.

Nalejeme ho do palacinkového cesta.

Pokračujeme v šľahaní metličkou.

 

 

Pridáme vanilku alebo vanilkový extrakt.

Dôkladne vymiešame.

Nalejeme všetko zvyšné mlieko a premiešame.

 

 

Na sporáku zohrejeme suchú panvicu.

Nalejeme do nej toľko cesta, aby sme vytvorili tenkú palacinku.

Keďže sme do cesta pridali rozpustené maslo, nie je potrebné panvicu dodatočne vymastiť, palacinky sa neprilepia.

 

 

Keď sa palacinka na panvici stane matnou, je čas ju prevrátiť.

Opekáme ešte 30 sekúnd a potom odstavíme z ohňa.

Tieto palacinky sú skvelé na plnenie buď mäsom alebo syrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes