plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátna plnená kapusta: Takto naplniť hlávkovú kapustu by nám nenapadlo a chutí naozaj vynikajúco!

Pripravte si toto originálne jedlo z hlávkovej kapusty a mletého mäsa podľa receptu z youtube, ktoré nasýti celú rodinu a chutí skvele. Vyskúšajte to nameisto klasických holúbkov.

Postup:

1 hlávkovú kapustu

1 pohár ryže

300 g mletého mäsa

2-3 PL paradajkového pretlaku

2 ČL soli

1 ČL červenej papriky

čili paprička (voliteľné)

1/2 ČL rasce

čierne korenie

1 cibuľu

150 ml oleja

Postup:

Hlávkovú kapustu si umyjeme, odrežeme vrch, odstránime hlúb a vyrežeme si stred, aby sme dostali akúsi kapustovú misku.

Vyrezaný stred si odložíme do misky.

Do samostatnej misy si dáme šálku ryže, pridáme mleté mäso, polovicu pretlaku, soľ, koreniny, môžeme pridať čili, 100 ml oleja, nadrobno nakrájanú cibuľku a dobre premiešame.

Kapustovú misku teraz naplníme pripravenou mäsovou zmesou.

Zvyšok pretlaku si v samostatnej miske zmiešame s 50 ml oleja a premiešame.

Potom nalejeme 50 ml vody a vymiešame riedku omáčku. Kapustu si po obvode zviažeme povrázkom, aby sa nám pri varení nerozpadla.

Vložíme ju do hrnca a dôkladne zalejeme celý stred paradajkovou omáčkou.

Nakoniec priklopíme kapustovou čiapočkou, ktorú sme si na začiatku odrezali.

Takto pripravenú kapustu osolíme a podlejeme asi do 1/3 vodou. Prikryjeme pokrievkou a dáme variť na mierny ohrev. Keď je kapusta mäkká, preklopíme ju na tanier a môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes