plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hermelín pripravený v rúre, ktorý chutí ako vyprážaný!

Skvelý tip, ako pripraviť hermelín bez oleja a predsa taký chutný, ako keby ste vyprážali. Vyskúšajte chrumkavý hermelín z rúry.

Tiež neviete z času na čas odolať jedinečnej chuti vyprážaného hermelínu? Hoci chutí vynikajúco, rozhodne nejde o najľahší a najdietnejší pokrm. Práve preto vám prinášame skvelý tip, ako pripraviť hermelín bez oleja a predsa taký chutný, ako keby ste vyprážali. Vyskúšajte chrumkavý hermelín z rúry.

Potrebujeme:

2 kolieska hermelínu

20 g hladkej múky

30 g strúhanky

1 vajce

Soľ, čierne mleté korenie a červenú papriku

Postup:

Pripravíme si 3 taniere na strúhanku, rozšľahané vajce a múku. Hermelíny obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s koreninami a soľou a nakoniec v strúhanke. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút, alebo kým povrch hermelínu nie je zlatohnedý. Počas pečenia môžeme hermelín obrátiť, aby sa zapiekol aj z druhej strany.

Podávame so zeleninovým šalátom.

default-img-66326

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

titulná foto: reprofoto youmustbehungry

Najlepšie recepty na dnes