Hebké ovocné knedle podľa našej mamy: Lepšie tvarohové knedle som za celé roky nejedla!

Fantastické domáce knedle podľa našej starkej, vynikajúce a jednoduché na prípravu. Knedle máme najradšej obalené v maku a práškovom cukre.

Fantastické domáce knedle podľa našej starkej, vynikajúce a jednoduché na prípravu. Knedle máme najradšej obalené v maku a práškovom cukre.

Potrebujeme:

2 vajcia

1 lyžica práškového cukru

1 vanilkový cukor

125 g masla

1,5 balíčka tvarohu v kocke, nie vaničku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipku soli

20 dkg polohrubej múky

1 lyžicu vanilkového pudingu

Postup:

V miske vymiešame maslo s cukrom a postupne zašľaháme vajcia. Keď sú malé, môžu byť aj 3. Všetko vymiešame do peny.

Potom pridáme tvaroh, múku a do nej premiešame puding.

Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke odpočinúť. Najlepšie ho je urobiť ráno, z neho sa potom pekne knedle tvarujú.

Do nich potom dávame ovocie, ktoré máme k dispozícii. Marhule, jahody alebo lyžičku čučoriedok.

Varíme vo vriacej vode, sú hotové, akonáhle vyplávajú na povrch. Potom je trošku „podpichuje“ vidličkou, aby z nich vyšla para.

Posypeme strúhaným tvarohom, práškovým cukrom a kyslou smotanou. My ich máme najradšej s makom a práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: Sissyy