HAVAJSKÝ cestovinový šalát: Prudko žravý a tak jednoduchý, že je na stole pravidelne!

Vynikajúci nápad, ako pripraviť cestoviny za minútku a so skvelou smotanovo-ananásovou omáčkou. Je to úplne jednoduché a výsledok si zamilujete.

Máme tu vynikajúci havajský cestovinový šalát.

 

 

Je veľmi jednoduchý na prípravu, pripravený za chvíľu, a pritom fantasticky chutný a svieži.

Tento šalát je vynikajúci ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha, ktorá určite poteší celú rodinu.

...

Toto jedlo ideálne podávame studené a preto sa oplatí pripraviť si ho vopred, nechať ho odležať vopred v chladničke a podávať veľmi čerstvé.

Potrebujeme:

160 g drobných cestovín

100 g ananásu

1 mrkva

1/2 čerstvej jarnej cibuľky

75 g varenej šunky v kockách

50 g sladkej kukurice

2 – 3 polievkové lyžice majonézy

mlieko

Trochu bieleho octu

Soľ

Korenie podľa

Postup:

 

 

Začneme varením cestovín (vyberajte radšej malé cestoviny).

Vo dostatočnom množstve osolenej vody varíme, kým nie sú „al dente“ podľa návodu na obale.

 

 

Potom prepláchneme v studenej vode, scedíme a odložíme.

Kým sa cestoviny varia, ananás scedíme zo šťavy.

Nakrájame na drobno.

 

 

Dáme ho do veľkej misy.

Okrem toho nastrúhame aj očistenú mrkvu a jarnú cibuľku.

 

 

Ak sa vám nechce strúhať, môžete ich nasekať nožom na veľmi malé kúsky.

Cibuľu aj mrkvu dobre premiešame.

A pridáme cestoviny.

 

 

Nasleduje zapracovanie zvyšku ingrediencií – nakrájanú šunku, kukuricu a nakrájaný ananás. Všetko dobre premiešame.

Poďme na omáčkou, ktorá už nemôže byť jednoduchšia:

Do majonézy pridáme kvapku octu, soľ a korenie.

 

 

Premiešame a teraz pridávame mlieko – mlieko pridávame, kým nezískame veľmi svetlú omáčku.

Pridajte omáčku k cestovinám a dobre premiešajte.

 

 

Dáme do chladničky dobre vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels