Máme tu vynikajúci havajský cestovinový šalát.
Je veľmi jednoduchý na prípravu, pripravený za chvíľu, a pritom fantasticky chutný a svieži.
Tento šalát je vynikajúci ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha, ktorá určite poteší celú rodinu.
Toto jedlo ideálne podávame studené a preto sa oplatí pripraviť si ho vopred, nechať ho odležať vopred v chladničke a podávať veľmi čerstvé.
Potrebujeme:
160 g drobných cestovín
100 g ananásu
1 mrkva
1/2 čerstvej jarnej cibuľky
75 g varenej šunky v kockách
50 g sladkej kukurice
2 – 3 polievkové lyžice majonézy
mlieko
Trochu bieleho octu
Soľ
Korenie podľa
Postup:
Začneme varením cestovín (vyberajte radšej malé cestoviny).
Vo dostatočnom množstve osolenej vody varíme, kým nie sú „al dente“ podľa návodu na obale.
Potom prepláchneme v studenej vode, scedíme a odložíme.
Kým sa cestoviny varia, ananás scedíme zo šťavy.
Nakrájame na drobno.
Dáme ho do veľkej misy.
Okrem toho nastrúhame aj očistenú mrkvu a jarnú cibuľku.
Ak sa vám nechce strúhať, môžete ich nasekať nožom na veľmi malé kúsky.
Cibuľu aj mrkvu dobre premiešame.
A pridáme cestoviny.
Nasleduje zapracovanie zvyšku ingrediencií – nakrájanú šunku, kukuricu a nakrájaný ananás. Všetko dobre premiešame.
Poďme na omáčkou, ktorá už nemôže byť jednoduchšia:
Do majonézy pridáme kvapku octu, soľ a korenie.
Premiešame a teraz pridávame mlieko – mlieko pridávame, kým nezískame veľmi svetlú omáčku.
Pridajte omáčku k cestovinám a dobre premiešajte.
Dáme do chladničky dobre vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)