Už ste niekedy skúšali halušky z TEKVICE? Sú jednoduché a neskutočne chutné, lepšie som nikdy nejedla!

Tieto halušky robím počas tekvicovej sezóny pravidelne.

Sú oveľa ľahšie ako halušky zo zemiakového cesta a chutia naozaj fantasticky.

 

 

Okrem sú tieto halušky aj jednoduché na prípravu.

...

My ich dma podávame ako hlavný chod, alebo aj ako prílohu k omáčkam.

Dokonca, vynikajúce sú aj na sladko.

Potrebujeme:

 

 

0,5 kg (maslová) tekvica hokkaido olúpaná

1 hrnček (350 ml) múka špaldová celozrná polohrubá

2 ks vajíčka

podľa chuti soľ

Ďalej:

250 ml smotana kyslá

1 PL pažítka čerstvá

1 PL vňať petržlenová čerstvá

podľa chuti soľ

podľa chuti korenie čierne mleté

1 ks cibuľa väčšia

100 g slanina údená

trošku masť bravčová

Voliteľné:

Bryndza

Tvaroh

Omáčka podľa chuti

Postup:

Tekvicu ošúpeme, nastrúhame na jemno.

Dáme ju do misy, pridáme ostatné suroviny.

 

 

Vymiešame tuhšie cesto lepkavej konzistencie.

Do veľkého hrcna dáme zovrieť vodu.

A pomocou haluškára robíme halušky.

 

 

Hotové sú, keď vyplávajú na povrch a povaríme ich ešte asi 3 minútky.

Pokiaľ sa varia halušky urobíme si zvyšok.

 

 

Halušky samozrejme môžete podávať s prílohou podľa svojej chuti, ja odporúčam verziu s kyslou smotanou:

Rozpustíme si maslo na panvici.

Slaninku aj cibuľu nakrájame nadrobno.

 

 

Pridáme na panvicu k maslu a osmažíme.

Halušky po dovarení scedíme.

Prelejeme horúcou vodou.

 

 

Dáme do misy a polejeme ich roztopeným maslom.

Kyslú smotanu dáme do misy.

 

 

Nastriháme k nej pažítku, petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay