Najlepšie halušky do polievky za 5 minút

Hoci je recept na halušky halušky do polievky považovaný za extrémne jednoduchý, nie vždy sa vydaria.

Niekedy s tvrdé, inokedy rozvarené

 

 

Existuje pravidlo, ktoré zaručí úspech. Suroviny by sa mali kombinovať postupne, nedávajte do misky naraz všetky suroviny, ktoré sa následne len rozmiešajú.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Takáto masa si vyžaduje viac vašej pozornosti a odhodlania.

Strávte prípravou o 2 minúty dlhšie a neoľutujete.

Ak urobíte všetko ako v recepte, ktorý sme zverejnili, halušky budú dokonale mäkké a pružné.

Tieto halušky sú vynikajúce nielen do polievok, veľmi dobre fungujú aj ako príloha k mäsu .

Potrebujeme:

5 lyžíc pšeničnej múky hrubej alebo krupice

 

 

2 polievkové lyžice vody

2 vajcia

Trocha oleja alebo masti

Štipce soli

Postup:

Vajcia rozklepnite rovno do stredne veľkej misy.

Rozšľahajte ich kuchynskou metličkou, vidličkou alebo mixérom.

Do výslednej hmoty pridajte vodu a soľ.

Všetko miešame, kým sa suroviny nespoja.

 

 

pridajte aj olej alebo masť a dobre premiešajte.

Do misy dáme nakoniec aj krupicu alebo múku.

Cesto vymiešame na homogénnu, polotekutú hmotu (mala by pomaly stekať z lyžice).

V tejto súvislosti je potrebné povedať, že múku pridávame podľa potreby – závisí od druhu, aký použijete aj od veľkosti vajec.

Riaďte sa vždy podľa konzistencie cesta.

Uistite sa, že nie je príliš hustá alebo príliš riedka, inak sa vo vriacej vode roztopadnú.

 

 

Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu.

Cesto nalejte do vriacej vody veľmi tenkým prúdom.

Nezabúdajte, že halušky musia byť rozmiestnené po celej nádobe, nielen na jednom mieste, preto s miskou manipulujte tak, aby sa cesto dostalo do všetkých kútov.

Keď sa halušky dostanú na povrch, varte ich asi 1 minútu, potom ich vyberte dierovanou lyžicou z hrnca, vložte do hlbokého taniera a zalejte obľúbenou horúcou polievkou.

Prípadne varte halušky priamo v polievke.

Ak chcete podávať ako prílohu, vyberte ich z vody, nechajte odtiecť prebytočnú tekutinu a podávajte s mäskom a obľúbenou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn