plny-hrniec_transparent_negativ.png

Gurmánske bravčové koleno: Príprava je veľmi jednoduchá a všetkým pri stole sa už zbiehajú slinky!

Fantastická lahôdka, pre všetkých milovníkov mäsových pochúťok, ktorú si pripravíte veľmi jednoducho a všetkým sa budú zbiehať slinky. Stačí len uvariť so všetkými prísadami z receptu z youtube a potom dať upiecť.

Ako bonus tu nájdete aj skvelú prílohu!

 

 

Potrebujeme:

2 bravčové kolená

2 l vody

1 veľkú cibuľu

1 veľkú mrkvu

200 g koreňového zeleru

vetvičky petržlenu

jarnú cibuľku

1 PL borievok (voliteľné)

nové korenie

aníz

3 bobkové listy

2 – 3 PL soli

Na marinádu:

2 PL medu

50 ml svetlého piva

50 ml sójovej omáčky

mix korenín podľa chuti

paradajkovú pastu

Na prílohu:

300 g mladých zemiakov

200 g reďkovky

tymian

soľ

olivový olej

100 – 150 g cherry paradajok

Postup:

Do hrnca si nalejeme vodu, vložíme umytú cibuľu aj so šupkou, prekrojenú na 4 časti.

pridáme aj očistenú mrkvu, zeler, petržlenovú vňať, jarnú cibuľku, koreniny, aníz, bobkový list, osolíme a dáme variť na sporák. 

 

 

Chvíľku povaríme, potom vložíme obe bravčové kolená a prikryjeme pokrievkou.

Priebežne odstraňujeme penu.

Varíme 1,5 – 2 hodiny. 

Medzitým si umyjeme zemiaky, aj reďkovku.

Zemiaky aj so šupkou nakrájame na hrubé kolieska, reďkovky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

Vložíme do pekáča, posypeme tymianom, osolíme, polejeme olivovým olejom, premiešame a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C, kým zemiaky nezmäknú.

 

 

Uvarené kolená vyberieme, narežeme na povrchu drážky a uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

Ak chcete, aby bolo mäsko extra šťavnaté a chutné, určite dajte na tento jednoduchý trik šéfkuchára. Koleno sa pečie 30 minút zabalené v papieri na pečenie a až potom sa potiera marinádou.

Obe kolená zabalíme do papiera na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. 

V miske si zmiešame med, pivo, sójovú omáčku, korenie, paradajkovú pastu a premiešame.

Po 30 minútach vyberieme kolená z rúry, odbalíme a dobre potrieme pripravenou marinádou.

Pečieme ďalších 30 minút.  

 

 

Zemiaky s reďkovkami vyberieme z rúry, zmiešame s nakrájanými paradajkami, osolíme a okoreníme, pridáme tymian a pokvapkáme trochou olivového oleja.

Posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.

 

 

Upečené kolená ešte potrieme marinádou a môžeme podávať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP

Najlepšie recepty na dnes