plny-hrniec_transparent_negativ.png

Gurmánska štrúdľa: Perfektný tip na slanú delikatesu!

Perfektná štrúdľa pre všetkých "mäsožravcov". Vynikajúco sa hodí aj ako studené pohostenie na slávnostný stôl.

Keď som hľadala tip na tortu pre manžela, náhodou som natrafila na tento recept. Neváhala som ani sekundu, keďže môj muž je „mäsožravec“ a viem, že týmto „dezertom“ mu skutočne ulahodím. Štrúdľa mala veľký úspech a manžel aj návštevy sa zalizovali až za ušami.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

5 vajec (2 uvarené natvrdo a 3 čerstvé)

200 g tvrsého syra

200 g slaniny nakrájanej na tenké plátky

1 cibuľu

2 staršie rožky

1 lyžicu horčice

Soľ a vegetu

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Rožky natrháme na kúsky a namočíme na chvíľku do mlieka, aby zmäkli.

Syr a uvarené vajcia nastrúhame a zmiešame s mäsom. Pridáme cibuľu, zvyšné vajcia, zmäknuté rožky a horčicu. Ochutíme soľou a koreninami podľa chuti.Môžeme pridať strúhanku, prípadne krájanú šunku či slaninku.

Formu srnčí chrbát vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Na dno uložíme plátky slaniny tak, aby čiastočne presahovali cez okraje formy. Na slaninu navrstvíme pripravenú náplň. Potom prečnievajúce kúsky slaniny preložíme cez náplň. Vrch prikryjeme alobalom.

Pripravíme si plech na pečenie s vyššími okrajmi, do ktorého napustíme vodu a vložíme doň formu naplnenú formu. Voda mi mala siahať približne do polovice vnútornej formy.

Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 1 hodinu. Potom odstránime vonkajšiu formu s vodou aj alobal a necháme zapiecť dozlatista.

Necháme chvíľu vychladnúť a opatrne vyklopíme. Podávame nakrákrájanú na pásiky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes