plny-hrniec_transparent_negativ.png

Gurmánska krkovička na cesnaku: Konečne som našla dokonalú marinádu na pečenie mäsa, je neskutočne dobá a rýchla!

Konečne som našla najlepšiu marinádu na pečenú krkovičku. Doslova sa rozpadá na jazyku a je fantasticky chutná.

Konečne som našla najlepšiu marinádu na pečenú krkovičku. Doslova sa rozpadá na jazyku a je fantasticky chutná.

Potrebujeme:

4-5 plátkov krkovičky

Soľ

6-7 strúčikov cesnaku

2 ks cibule

Marináda:

2 lyžice oleja

2 lyžice sójovej omáčky

6 lyžíc ostrého kečupu

1 lyžička medu

1 lyžička mletej papriky

1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

50 ml vody

Postup:

Mäso naklepeme a z oboch strán a osolíme. Potrieme cesnakom a naukladáme do pekáča.

Zasypeme cibuľou, Ktory pokrájame nadrobno, alebo na slabé kúžky.

Suroviny na marinádu dobre premiešame a rovnomerne nalejeme na mäso.

Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka (190 ° C asi 60 min).

Podávame s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou.

tip: pridajte do tejto zmesi aj pár hrstí nakrájaných šampiónov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes