Gurmánksa plnená paprika: Kto má chuť na mega chutný obed, nech sa drží tohoto receptu – inak už robiť nebudete!

Najlepší recept na plnenú papriku podľa autorky Lucík Ž.. Tá chuť je naozaj delikátna, odporúčam každému.

Najlepší recept na plnenú papriku podľa autorky Lucík Ž.. Tá chuť je naozaj delikátna, odporúčam každému. Len sa po nej zaprášilo.

Potrebujeme:

6 mäsitých farebných paprík

4 paradajky

2 zelené papriky

3 cibule

600 g mletého mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

1 lyžica horčice

1 lyžice smotany

soľ, korenie, majoránka, bylinková soľ (vegeta)

hrsť strúhanky,

1 strúčik cesnaku

štipku korenia Čubrica

hrsť surovej ryže

2 bobkové listy, 4 guľôčky nového korenia, 4 guličky celého korenia

4 kocky cukru

paradajkový pretlak  (cca 500 g)

kocka masoxu (môže byť na posilnenie chuti, ale nemusí) najlepšia je domáca vývar

štipka škorice

1 dl vody

Postup:

Pripravíme si zmes mletého mäsa: mäso osolíme, okoreníme, pridáme 1 jemne nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak, lyžicu horčice, hrsť strúhanky, majoránku, čubricu, 1 vajce a lyžicu smotany. Zmes dobre premiešame a pridáme surovú ryžu. Ryža sa počas pečenia uvarí a papriky sa krásne nafúknu.

Pripravené a očistené papriky naplníme pomocou lyžice mäsovou zmesou a zatlačíme. Uložíme na pekáč, ktorý sa dá zakryť pokrievkou.

Do nádoby na pečenie okolo paprík rozhádžeme 2 na plátky pokrájané cibule, 2 nakrájané zelené papriky, 4 paradajky. Pridáme bobkové listy a všetky guličky korenia. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme 1 dl vody, okolo paprík rozdrobíme kocku masoxu a do každého rohu zapekacej nádoby vhodíme jednu kocku cukru, aby sa chuť doladila do príjemného sladkokyslého tónu. Papriky by mali byť v paradajkovej šťave potopenej tak do polovice výšky. Nakoniec maličká štipka škorice. Paprikám nasadíme odrezané pokrievky so stopkou a pekáč zatvoríme. Pečieme pri 180 stupňoch asi 1 a pol hodinu.

Potom už len vybrať z rúry a chystajte sa na tú symfóniu chutí, je to delikatesa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)