plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nerobte obložené chlebíčky a nátierky – toto je perfektné: 3 prísady a máte úžasné pohostenie pre návštevy, netreba ani pečivo!

Toto je perfektný tip na pohostenie pre návštevy. Namiesto šalátov a obložených chlebíčkov skúste tieto atraktívne a veľmi chutné guľôčky rôznych chutí.

Toto je perfektný tip na pohostenie pre návštevy. Namiesto šalátov a obložených chlebíčkov skúste tieto atraktívne a veľmi chutné guľôčky rôznych chutí.

Na základný recept

Potrebujeme:

500 g plnotučný tvaroh
100 g maslo
200 g syr Gorgonzola

Na obalenie:

1 hrsť nasekaná pažítka, semienka, kokos, mleté orechy, červené repa

Postup:

V miske zmiešame plnotučný tvaroh, maslo a gorgonzolu. Zmes poriadne rozpučíme vidličkou, aby mala čo najhladšiu konzistenciou.

Mokrými prstami tvarujeme zo zmesi guľky, ktoré obaľujeme v nasekanej pažítke. Uložíme ich do košíčkov a vložíme stuhnúť do chladničky.
TIP: Guľky môžeme obaliť v sezamových semienkach, v čili lupienkoch, petržlenovej vňati alebo mletej paprike.

Guličky mnohých chutí

dovolenkové šaláty

Potrebujeme:

  • 150 g sleďa alebo tuniaka z konzervy
  • 2 uvarené zemiaky
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • 0,5 cibule nakrájanej nadrobno
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • soľ na chuť
  • čierne korenie na chuť
  • 1 zväzok kôpor

Postup:

dovolenkové šaláty

  1. Zemiaky zmiešame so zemiakmi a vajíčkami.
  2. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
  3. Zmiešajte všetky prísady, pridajte soľ a korenie podľa vkusu,  majonézou a vytvorte guľôčky z výslednej hmoty.
  4. Obaľte guľky v nasekanom kôpre, aby úplne pokrýval ich povrch.

Pre druhý typ loptičky budete potrebovať

dovolenkové šaláty

Kuracie guľôčky

dovolenkové šaláty

  • 150 g vareného kuracieho mäsa nakrájaného nadrobno
  • 150 g šampiňónov z konzervy nakrájaných nadrobno
  • 1 čerstvá uhorka
  • 1-2 lyžíc majonézy
  • 2 strúčik cesnak
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie na chuť
  • 70 g nadrobno nakrájaných vlašských orechov

príprava

  1. Kuracie mäso zmiešame s hubami (ak chcete ešte lepšiu chuť použite čerstvé huby a orestujte ich na cibuľke).
  2. Na hrubom strúhadle nastrúhajte uhorku a vytlačte z nej šťavu, pridajte pretlačený cesnak a majonézu – premiešame.
  3. Zmiešame všetky prísady, pridáme soľ, korenie podľa vkusu a podľa potreby aj majonézu (aby sa dali zo zmesi dobre tvarovať guľky). Všetko dobre premiešame a tvarujeme guľôčky výslednej hmoty.
  4. Guľôčky obalíme v nasekaných orechoch.

Do guličiek môžete pridať strúhanú červenú repu, rôzne bylinky, tvaroh, koreniny a mnohé ďalšie prísady.

Najlepšie recepty na dnes