Potrebujeme:
- 400 g mletého bravčového mäsa
- 1 stredná cibuľa
- 1 vajce
- 4 polievkové lyžice. l. strúhanka
- korenie, soľ podľa chuti
Na zemiakové guľôčky
- 400 – 500 g horúcej zemiakovej kaše
- 1 polievková lyžica masla
- 1 vajce
- 100 g tvrdého syra
- 8 – 10 strúčikov cesnaku
- korenie, soľ podľa chuti
- niektoré rastlinné oleje a tymián
Potrebujeme:
- Cibuľu nakrájajte a pridajte do mletého mäsa. pridáme strúhanku, vajce, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte.
- Formujte guľôčky z mletého mäsa (o niečo väčšie ako orech). Máme asi 13 guličiek.
- Do zemiakovej kaše pridáme maslo, soľ, korenie a dôkladne premiešame. Pridajte vajce a znova premiešajte.
- Syr nakrájajte na kocky.
- Zo zmesi zemiakov formujte guľôčky, ktoré ste predtým vložili do každého kusa syra. Vznikne nám asi 12 kusov guličiek.
- Mäso a zemiakové guľôčky položte jeden po druhom do misy vymazenej olejom.
- Namažte guľôčky rastlinným olejom, aby sa vytvorila hnedá kôra.
- Teraz rovnomerne rozložte strúčiky cesnaku. Pridajte zelené bylinky alebo korenie.
- Pečeme pri teplote 200 ° C po dobu asi 40 minút.
- Prajeme vám dobrú chuť