Jemné a nesmierne chutné: 25 guličiek dvoch chutí v jednej mise – čím viac cesnaku pridáte, tým lepšie!

Potrebujeme:

  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 vajce
  • 4 polievkové lyžice. l. strúhanka
  • korenie, soľ podľa chuti

Na zemiakové guľôčky

  • 400 – 500 g horúcej zemiakovej kaše
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 vajce
  • 100 g tvrdého syra
  • 8 – 10 strúčikov cesnaku
  • korenie, soľ podľa chuti
  • niektoré rastlinné oleje a tymián

Potrebujeme:

  1. Cibuľu nakrájajte a pridajte do mletého mäsa. pridáme strúhanku, vajce, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte.karbonátky s zemiakmi
  2. Formujte guľôčky z mletého mäsa (o niečo väčšie ako orech). Máme asi 13 guličiek.karbonátky s zemiakmi
  3. Do zemiakovej kaše pridáme maslo, soľ, korenie a dôkladne premiešame. Pridajte vajce a znova premiešajte.karbonátky s zemiakmi
  4. Syr nakrájajte na kocky.karbonátky s zemiakmi
  5. Zo zmesi zemiakov formujte guľôčky, ktoré ste predtým vložili do každého kusa syra. Vznikne nám asi 12 kusov guličiek.karbonátky s zemiakmi
  6. Mäso a zemiakové guľôčky položte jeden po druhom do misy vymazenej olejom.
  7. Namažte guľôčky rastlinným olejom, aby sa vytvorila hnedá kôra.karbonátky s zemiakmi
  8. Teraz rovnomerne rozložte strúčiky cesnaku. Pridajte zelené bylinky alebo korenie.karbonátky s zemiakmi
  9. Pečeme pri teplote 200 ° C po dobu asi 40 minút.
    karbonátky s zemiakmi
  10. Prajeme vám dobrú chuť