Toto je absolútna bomba medzi polievkami, druhé už ani nechystajte! Gulášová z mletého mäsa – rýchla, sýta a fakt úžasná!

Túto polievku sme minulý rok robili aj na záhrade vo veľkom kotlíku a mala veľký úspech. Recept jednoduchý, výborný a na rozdiel od klasického gulášu sa nemusíte trápiť s dlhým varením.

Túto polievku sme minulý rok robili aj na záhrade vo veľkom kotlíku a mala veľký úspech. Recept jednoduchý, výborný a na rozdiel od klasického gulášu sa nemusíte trápiť s dlhým varením.

Potrebujeme:

250 g mleté mäso

5 lyžíc oleja

1 veľká cibuľa

4 lyžičky mletej papriky

soľ, korenie, mletú rascu, majoránku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 strúčiky cesnaku

4 zemiaky

60 g hladkej múky + voda

polievkové korenie

Postup:

Na oleji osmažíme doružova cibuľu, pridáme mletú papriku, zamiešame a ihneď pridáme mleté mäso, ktoré za stáleho miešania orestujeme, nie dlho, aby paprika nezhorkla.

Pridáme soľ, korenie, rascu, zalejeme vodou a zhruba 20 minút varíme. Potom pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, roztlačený cesnak, povaríme a zahustíme múkou rozmiešanou vo vode.

Polievku si necháme ešte dobre prevariť, až tuk vystúpi na povrch. Ku koncu dochutíme polievkovým korením  (ideálne domáce z ligurčekom) a majoránom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)