ZÁZRAČNÝ guláš z rúry (bez roboty): Všetko len dáte na pekáč a viac sa nestaráte, výborná chuť a netreba ho ani miešať!

V našej rodine sme všetci veľkými fanúšikmi gulášov na najrôznejšie spôsoby.

Keďže je však príprava tohto jedla pomerne zdĺhavá a pracna, hľadala som spôsoby, ako si ju uľahčiť.

Svokra mi poradila tento skvelý recept, bez práce.

Stačí len dať do rúry a môžete sa tešiť na výsledok.

Guláš je strašne dobrý, svokre za tento recept dodnes ďakujem.

...

Potrebujeme:

1,5 kg mäsa – hovädzieho alebo bravčového

3 veľké cibule

5 strúčikov cesnaku

2 kocky bujónu (hovädzieho)

1 plechovku paradajkového pretlaku

2 lyžičky gulášového korenia

1 lyžičku pálivej papriky

3 lyžičky sladkej papriky

3 lyžice zemiakového škrobu

2 ks zelenej papriky nakrájané nadrobno

1,5 l vody

Soľ podľa chuti

Majoránka podľa chuti

Čierne mleté korenie podľa chuti

Voliteľné:

hrášok

kápia

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

Cibuľu aj cesnak nakrájame nadrobno.

Pripravíme si pekáč (musí mať aj pokrievku).

Vložíme doň mäso, cibuľu, cesnak a všetky ďalšie prísady (bujón vložíme do zmesi celý – netreba rozmiešať vo vode).

Nakoniec zalejeme vodou a premiešame.

Potom pekáč prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 90 minút.

Dĺžka pečenia závisí od zvoleného mäsa, ale aj od rúry.

Podávame s chlebíkom, knedľou alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay