plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný guláš z rúry, aj pre úplných začiatočníkov: Bez miešania, bez zahusťovania – chuť prekvapí aj náročných!

Výborný guláš z rúry, aj pre úplných začiatočníkov!

Perfektný guláš bez práce, všetko stačí len dať do pekáča a vložiť do rúry.

 

 

O hodinu máte na stole perfektný obed.

Guláš sa nemieša, nezahusťuje, je to naozaj výborný!

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

3 veľké cibule

5 strúčikov cesnaku

 

 

2 lyžičky gulášového korenia

3 lyžičky sladkej papriky

1 lyžička pálivej papriky

 

 

3 lyžice solamylu

2 kocky masoxu

 

 

1 paradajkový pretlak

soľ podľa chuti

3/4 – 1 l vody

čerstvá paprika

Postup:

Rúru nastavíme na 250 ° C.

 

 

Mäso si umyjeme a osušíme.

Nakrájame na kocky a vložíme do pripraveného pekáča.

Cibuľu si očistíme.

 

 

Nakrájame na jemno.

Strúčiky cesnaku nasekáme a uložíme na mäso.

 

 

Zasypeme korením (gulášové, sladká a pálivá paprika).

Nakoniec pridáme aj ostatné prísady.

Pridáme solamyl, masox rozdrobený na kocky a osolíme.

 

 

Pridáme paradajkový pretlak.

Zalejeme vodou a navrch nakrájame čerstvú papriku.

Prikryjeme a vložíme do už predhriatej rúry.

 

 

Necháme piecť 1 hodinu. Počas pečenia nemiešame a rúru vôbec neotvárame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes