plny-hrniec_transparent_negativ.png

Grófkine ľadové rezy: Luxusný krémový dezert, po ktorom už nikto nebude pýtať zmrzlinu!

Výborný zákusok na letnú oslavu, naozaj veľká dobrota!

Potrebujeme:

cesto:

7 ks bielkov

7 lyžíc kr. cukru

7 lyžíc polohrubej múky

Plnka:

7 ks žĺtkov

10 lyžíc kr. cukru

1 l mlieko

2 bal. vanilkový puding

4 lyžice hladkej múky

250 g masla

500 ml smotany na šľahanie (ja som použila len 300 ml)

Postup:

Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne primiešame múku a takto pripravené cesto navrstvíme na plech. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme 200 ml mlieka a pudingové prášky zmiešané s múkou. Rozrobíme si hladkú hmotu a prilejeme ju do hrnca, kde sme si zahriali 800 ml mlieka. Privedieme do varu za stáleho miešania. Hustý krém odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme maslo a miešaním ho rozpustíme. Na upečené cesto navrstvíme krém a na krém šľahačku. Ozdobíme škoricou, kakaom alebo kokosom a necháme v chladničke odpočívať minimálne 4 hodiny. Vychladený zákusok nakrájame na úhľadné rezy a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes