plny-hrniec_transparent_negativ.png

Grófkine francúzske zemiaky: Toto parádne vylepšenie som skúsila len raz a odvtedy iné francúzske zemiaky nemajú šancu!

Tieto zemiaky som skúsila prvýkrát minulý rok a odvtedy iné francúzske zemiaky nerobím. Všetci pýtajú len tieto. Je to sýte, lacné a veľmi, veľmi chutné jedlo. 

Tieto zemiaky som skúsila prvýkrát minulý rok a odvtedy iné francúzske zemiaky nerobím. Všetci pýtajú len tieto. Je to sýte, lacné a veľmi, veľmi chutné jedlo.

Postup:

2 kg zemiakov (varených v šupke) – nakrájaných na kolieska

0,5 kg mletého mäsa (nie príliš tučného)

1 rajčinu nakrájanú

0,4 kg syra tehly

1 smotana na varenie

1 šampiňóny v plechovke

2 stredné cibule

Grilovacie korenie

Lyžice masti

Postup:

Mleté mäso si orestujeme na masti, okoreníme, pridáme šampiňóny, cibuľu nakrájanú na polovičné kolieska a rajčinu.

Všetko chvíľu dusíme, až kým mäsko nezhnedne. Potom zalejeme smotanou a premiešame. Zemiaky uvarené v šupke nakrájame do pripravenej mäsovej zmesi, do ktorej primiešame aj polovicu nahrubo nakrájaného syra.

Všetko dobre premiešame a zvyškom syra všetko posypeme. Pripravujeme vo vyššom pekáči a všetko v ňom dáme zapiecť vyhriatej do rúry (170-180 stupňov) do zlatista. Pekáč netreba prikrývať.

Podávame so zaváranými uhorkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes