plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slovenský recept na grilážové a burizónové roládky: Tá chuť vás vráti späť do detstva!

Pani Mária Palečková vo svojom vianočnom pečení nezabudla ani na sladké stálice na našich stoloch – grilážky a burziónky.

Ja som ich minulý rok skúsila práve podľa jej receptu a poviem vám, že tento rok určite budem robiť a to nielen na sviatky, ale prvú várku určite už teraz v októbri.

Moja rodina tieto domáce maškrty jednoducho miluje a preto chcem touto cestou poďakovať pani Márii za jej skvelé recepty.

Grilážky

Potrebujeme:

300g kr. cukor

250g maslo,

1Salko

250g mleté orechy

Postup:

Cukor skaramelizujeme na najslabšom plameni.

Nemiešame, kým sa nerozpustí, potom pridáme maslo pomiešame.

Pridáme Salko, miešame a necháme zovrieť.

Pomiešame.

Zložíme z ohňa a pridáme orechy.

Zmes dobre zamiešame a plním oplátky.

Na roládky si nechám oplátky zmäknúť na čistej, vlhkej utierke, aby sa dali dobre zrolovať.

Burizónky

 

Potrebujeme:

4 celé vajcia

4 PL kakao

200 g pr. cukor

200 g tuk Cera

1 bal. burizóny

Postup:

 

Vajcia s cukrom a kakaom dáme šľahať nad parou.

Postupne pridáme 200 g tuk tuku.

Všetko šľaháme do zhustnutia.

Zložíme z plameňa.

Teraz do zmesi pridáme 1 bal burizónov.

 

Dobre premiešame vareškou.

Zmesou, ktorá nám takto vznikla si plníme oblátky.

Rovnako ako v prvom prípade, dajte oblátky zmäknúť na navlhčenú utierku, aby sa dali dobre zrolovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes