Slovenský recept na grilážové a burizónové roládky: Tá chuť vás vráti späť do detstva!

493

Pani Mária Palečková vo svojom vianočnom pečení nezabudla ani na sladké stálice na našich stoloch – grilážky a burziónky. Ja som ich minulý rok skúsila práve podľa jej receptu a poviem vám, že tento rok určite budem robiť a to nielen na sviatky, ale prvú várku určite už teraz v októbri.

Moja rodina tieto domáce maškrty jednoducho miluje a preto chcem touto cestou poďakovať pani Márii za jej skvelé recepty.

Grilážky

Potrebujeme:

300g kr. cukor

250g maslo,

1Salko

250g mleté orechy

Postup:

Cukor skaramelizujeme na najslabšom plameni, nemiešame, kým sa nerozpustí, potom pridáme maslo pomiešame, pridáme Salko, miešame a nechám zovrieť.

Pomiešame, zložíme z ohňa a pridáme orechy, dobre zamiešame, plním oplátky – na roládky si nechám oplátky zmäknúť na čistej, vlhkej utierke, aby sa dali dobre zrolovať.

Burizónky

Potrebujeme:

4 celé vajcia

4 PL kakao

200 g pr. cukor

200 g tuk Cera

1 bal. burizóny

Postup:

Vajcia s cukrom a kakaom dáme šľahať nad parou, postupne pridáme 200 g tuk tuku, šľaháme do zhustnutia.

Zložíme z plameňa s pridáme 1 bal burizónov, pomiešame a plníme oblátky.

Rovnako ako v prvom prípade, dajte oblátky zmäknúť na navlhčenú utierku, aby sa dali dobre zrolovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár