NA GRIL: 5 receptov na najlepšie pivné marinády

Vyskúšajte 5 najlepších marinád z piva, ktoré premenia rodinnú grilovačku na skutočný zážitok nielen pre milovníkov piva!

Dobre vychladené pivko ku grilvoačke už tak akosi patrí. Pivo však môže poslúžiť aj na prípravu vynikajúcej marinády na mäso a ryby. Vyskúšajte 5 najlepších marinád z piva, ktoré premenia rodinnú grilovačku na skutočný zážitok nielen pre pivárov!

Poznámka: Marinády sú na 500 g mäsa

Brazílska pivná marináda

marináda

Potrebujeme:

150 ml piva

2 lyžice kečupu

1 stredne veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ lyžičky čierneho mletého korenia

Štipku chilli

1 lyžičku sladkej papriky

2 lyžičky trstinového cukru

1 lyžicu citrónovej šťavy

2 strúčiky cesnaku – prelisovaného

Soľ podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame, do marinády vložíme mäso a necháme marinovať 6-12 hodín.

Medovo-pivná marináda

pivná marináda

Potrebujeme:

100 ml svetlého piva

100 ml sójovej omáčky

75 g medu

2 strúčiky pretlačeného cesnaku

1 vetvičku rozmarínu

1 lyžičku sladkej papriky

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a do pripravenej marinády vložíme mäso na 6-12 hodín.

Pivná marináda s tymianom

Potrebujeme:

150 ml svetlého piva

1 lyžičku sušeného tymianu

1 lyžičku mletej rasce

2 lyžice rastlinného oleja

2 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno

2 lyžičky grilovacieho korenia

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a mäsko naložíme do marinády na 12-24 hodín pred grilovačkou.

Horčicovo-pivná marináda

b197986bda392286f0ea4156b03831a1

Potrebujeme:

8 lyžíc svetlého piva

2 lyžičky plnotučnej horčice

8 lyžíc rastlinného oleja

1 lyžičku pálivej papriky

1 lyžičku cukru

2 lyžice sójovej omáčky

1 cibuľu nakrájanú na kolieska

1 lyžičku soli

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a používame na marinovanie steakov, kotliet alebo akéhokoľvek iného mäsa. Mäso by malo marinovať 6-12 hodín.

Z čierneho piva

Potrebujeme:

100 ml čierneho piva

3 lyžice dijonskej horčice

1 lyžicu worcesterskej omáčky

2 lyžice trstinového cukru

5 lyžíc rastlinného oleja

3 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno

1/2 lyžičky mletej rasce

1/3 lyžičky čierneho mletého korenia

Postup:

Táto marináda je najlepšia na prípravu bravčovej krkovičky, ale môžete použiť aj na iné bravčové či hovädzie mäso. Stačí všetky prísady zmiešať a mäso naložiť na 6-12 hodín.