Jemné zemiakové placky na grécky spôsob

Pýtate sa prečo práve tento názov? V tomto recepte totiž  hlavú úlohu zohráva feta syr a citrónová šťava, ktoré sú v tejto krajine obľúbenými prísadami. Placky sú vláčne, lahodné a pritom jednoduché na prípravu. Ak obľubujete zemiakové placky a radi skúšate niečo nové, tento recept vás určite nesklame.

Potrebujeme:

750 g zemiakov

150 g syru feta

1/2 lyžice citrónovej šťavy

1 vajce

1 najemno nasekanú cibuľu

...

1 lyžicu nasekanej pažítky

Soľ

Mleté čierne korenie

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke a keď sú mäkké scedíme a necháme chvíľku vychladnúť. Potom ich ošúpeme a najemno nastrúhame.

K nastrúhaným zemiakom pridáme ostatné ingrediencie (citrónovú šťavu, syr,  cibuľu, vajce, pažítku) a zmes dochutíme soľou a korením. Zmes poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojil.

Zmes vložíme do chladničky cca na 1 hodinu, aby stuhla. Potom zo zmesy tvarujeme jednotlivé placky, ktoré na oleji vysmažíme dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: foodnetwork