Zemiaky na grécky spôsob som prvýkrát ochutnala pred rokmi na dovolenke a som rada, že vďaka receptu pani Danice si ich môžeme pripraviť aj doma, kedykoľvek na ne dostanem chuť. Je to naša najobľúbenejšia príloha.
Marináda z olivového oleja, citrónovej šťavy, cesnaku a oregana premení obyčajné pečené zemiaky na originálne jedlo v gréckom štýle . Táto príloha je k mäsu dokonalá.
Aj keď je to nesmierne chutné aj samo o sebe.
Potrebujeme:
Zemiaky 1 kg
Cesnak 2 strúčiky
Citrónová šťava 100 ml
Oregáno 2 lyžičky
Olivový olej 70 ml
Soľ
Čierne korenie (mleté)
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame pozdĺžne 8 kusov a vložíme do pekáča.
Na zálievku zmiešajte citrónovú šťavu, olej, oregano a pretlačený cesnak a citrónovú šťavu.
Omáčkou zalejeme zemiaky a podľa chuti dochutíme soľou a korením.
Nalejte trochu vody, aby sme zemiaky pokryli marinádou.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
Zemiaky pečieme 50-60 minút.
Vďaka zálievke majú zemiaky príjemnú citrónovú kyslosť.
A aróma v kuchyni je jednoducho neopísateľná.
Na zvýraznenie chuti posypeme posekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)