Grécka zemiaková misa s mäsom a zeleninou

Vynikajúce jedlo s úžasnou vôňou a ešte lepšou chuťou. Určite si pochutnáte.

Tento recept som prvýkrát ochutnala na dovolenke v Grécku a veľmi mi vtedy zachutili. Od tej doby ho pravidelne pripravujeme aj doma.Táto pochúťka je jednoduchá na prípravu a spoľahlivo zasýti aj mojich chlapov, ktorí nikdy nemajú dosť. Verím, že zachutí aj vám!

Potrebujeme:

500 g zemiakov

3 jarné cibľky

2 menšie paradajky

2 lyžice olivového oleja

Soľ a korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g mletého mäsa (ja som použila bravčové)

1 lyžicu paradajkového rpetlaku

1 lyžicčku sušného tymiánu

75 g syru feta

125 g kyslej smotany

1 vajce

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na štvrtinky. Cibuľku umyjeme a nakrájame nadrobno. Rovnako umyjeme a nakrájame aj paradajky (krájame na plátky).

Na hlbokej panvici rozpálime 1 lyžicu oleja a pridáme zemiaky. Na miernom plameni necháme restovať približne 10 minút. Potom pridáme cibuľku a restujeme ďalšie 1-2 minúty. Pridáme soľ, korenie, premiešame a preložíme do zapekacej misy.

Na panvicu nalejeme zvyšný olej a osmažíme na ňom mleté mäso – približne 5 minút. Pridáme paradajky, tymian. Potom celú zmes zmiešame s so zemiakmi a posypeme rozdrobeným syrom feta. Nakoniec zmiešame vajcia so smotanou a nalejeme na zemiaky. Môžeme dochutiť soľou a korením.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 20-30 minút. Môžeme ozdobiť zelenými bylinkami.

zdroj foto: nostaly