Tento recept som prvýkrát ochutnala na dovolenke v Grécku a veľmi mi vtedy zachutili. Od tej doby ho pravidelne pripravujeme aj doma.Táto pochúťka je jednoduchá na prípravu a spoľahlivo zasýti aj mojich chlapov, ktorí nikdy nemajú dosť. Verím, že zachutí aj vám!
Potrebujeme:
500 g zemiakov
3 jarné cibľky
2 menšie paradajky
2 lyžice olivového oleja
Soľ a korenie podľa chuti
250 g mletého mäsa (ja som použila bravčové)
1 lyžicu paradajkového rpetlaku
1 lyžicčku sušného tymiánu
75 g syru feta
125 g kyslej smotany
1 vajce
Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na štvrtinky. Cibuľku umyjeme a nakrájame nadrobno. Rovnako umyjeme a nakrájame aj paradajky (krájame na plátky).
Na hlbokej panvici rozpálime 1 lyžicu oleja a pridáme zemiaky. Na miernom plameni necháme restovať približne 10 minút. Potom pridáme cibuľku a restujeme ďalšie 1-2 minúty. Pridáme soľ, korenie, premiešame a preložíme do zapekacej misy.
Na panvicu nalejeme zvyšný olej a osmažíme na ňom mleté mäso – približne 5 minút. Pridáme paradajky, tymian. Potom celú zmes zmiešame s so zemiakmi a posypeme rozdrobeným syrom feta. Nakoniec zmiešame vajcia so smotanou a nalejeme na zemiaky. Môžeme dochutiť soľou a korením.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 20-30 minút. Môžeme ozdobiť zelenými bylinkami.
zdroj foto: nostaly