Všetci sa ma pýtali, čo som spravila s tou cuketou, že je taká fantastická: Stačí dať do kostróla s týmito prísadami a zaliať šľahačkou!

Perfektný recept, ak neviete čo s cuketou. Ja som to pôvodne chcela podávať ako prílohu, ale zjedla sa skôr, ako sa stihol dorobiť hlavný mäsový chod. Cuketa so šľahačkou chutí celkom inak, je neskutočne jemná a krémová. Naozaj výborný recept!

Perfektný recept, ak neviete čo s cuketou. Ja som to pôvodne chcela podávať ako prílohu, ale zjedla sa skôr, ako sa stihol dorobiť hlavný mäsový chod. Cuketa so šľahačkou chutí celkom inak, je neskutočne jemná a krémová. Naozaj výborný recept!

Postup:

2 stredne veľké cukiny

1 paradajku (voliteľné)

3 strúčiky cesnaku

1 väčšia cibuľa

5 stredne veľkých zemiakov

...

15 dkg anglickej slaniny nakrájanej

1 smotana 33%

soľ

korenie tymian

Postup:

Cuketu, paradajku, cibuľu a olúpané zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu rozkrojíme na veľkosť cukety.

Skladáme striedavo do pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a zalejeme smotanou ktorú sme zmiešali s pretlačeným cesnakom. Pred koncom pečenia môžete ešte posypať syrom.

Pečieme v rúre do mäkka. Podávame ako samostatný pokrm alebo ako prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: katalin-konyha