plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci sa ma pýtali, čo som spravila s tou cuketou, že je taká fantastická: Stačí dať do kostróla s týmito prísadami a zaliať šľahačkou!

Cuketa so šľahačkou chutí celkom inak, je neskutočne jemná a krémová. Naozaj výborný recept!

Perfektný recept, ak neviete čo s cuketou.

 

 

Ja som to pôvodne chcela podávať ako prílohu, ale zjedla sa skôr, ako sa stihol dorobiť hlavný mäsový chod.

Cuketa so šľahačkou chutí celkom inak, je neskutočne jemná a krémová.

Naozaj výborný recept!

Postup:

2 stredne veľké cukiny

1 paradajku (voliteľné)

3 strúčiky cesnaku

1 väčšia cibuľa

5 stredne veľkých zemiakov

15 dkg anglickej slaniny nakrájanej

1 smotana 33%

soľ

korenie čierne mleté

tymian

Voliteľné:

Strúhaná syr

Postup:

Pripravíme si najskôr zeleninu.

 

 

Cuketu umyjeme, odrežeme konce a  nakrájame na kolieska.

Ak máme novú cuketu, nemusíte šúpať.

Paradajky si tiež umyjeme.

 

 

Rovnako nakrájame na plátky ako cuketu.

To isté urobíme aj s cibuľou – ošúpeme a nakrájame na kolieska (tenšie ako cuketu a paradajku).

 

 

Nakoniec očistíme a ošúpeme aj zemiaky, nakrájame na kolieska.

Slaninu rozkrojíme na veľkosť cukety.

Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme trochou oleja.

 

 

Skladáme striedavo do pekáča zeleninu so slaninkou.

Osolíme a okoreníme.

 

 

Posypeme tymiánom, prípadne inými koreninami a bylinkami, ktoré máte radi.

Zálievka:

Smotanu zmiešame s pretlačným strúčinom cesnaku.

Zmes nalejeme rovnomerne na vrch kastróla.

 

 

Ak chcete, do zálievky môžete pridať obľúbené bylinky – výborný tip je napríklad kôpor.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 stupňov do mäkka.

Pred koncom pečenia môžete ešte posypať syrom.

 

 

Podávame ako samostatný pokrm alebo ako prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes