plny-hrniec_transparent_negativ.png

Strúhaný GRANKO tvaroháčik: Veľmi obľúbený tvarohový koláč, ktorý je jednoduchý, rýchly a zbožňujú ho hlavne deti!

Výborný koláčik s vôňou Granka, kakaa a tvarohu.

 

 

Ak milujete strúhané koláče, tento vylepšený recept s Grankom si určite zamilujete.

Moje deti sa ho nevedia dojesť.

Ideálne víkendové raňajky.

Potrebujeme:

 

 

400 gramov hladkej múky

150 gramov práškového cukru

250 gramov masla

1 kypriaci prášok

1 žĺtok

2 lyžice kakaa

2-3 lyžice Granka

700 gramov tvarohu

150 gramov práškového cukru

1 vanilkový cukor

3 žĺtky

4 bielky

Postup:

Ako prvé si vymiesime cesto.

 

 

Spojíme si v jednej miske múku, cukor, maslo.

Pridáme aj kypriaci prášok, žĺtok, Granko a kakao.

 

 

Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto.

Cesto rozdelíme na polovice.

Obalíme do potravinárskej fólie.

Dáme aspoň na polhodinu do chladničky.

 

 

Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku.

Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj vynikajúco a je trochu pevnejší.

Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtka a vanilkový cukor.

 

 

Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry.

Mimo plnku si z bielkov ušľaháme pevný sneh.

Ten primiešame k tvarohu.

Plnka tak bude vláčna a naozaj výborná.

 

 

Plech si vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme troškou masla.

Polovicu cesta nastrúhame na spodok.

Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku.

A na plnku opäť nastrúhame druhú polovicu cesta.

 

 

Celý koláč pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia.

Jednoduchý koláčik, ktorý sa nedá pokaziť.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes