plny-hrniec_transparent_negativ.png

Granko-tvarohové rezy: Tento koláčik každý u nás doma vychválil do nebies!

Tento koláčik je naozaj výborný - lahodný a vláčny. Milujú ho malí aj veľkí maškrtníci.

Tento koláčik je naozaj výborný – lahodný a vláčny. Milujú ho malí aj veľkí maškrtníci.

Potrebujeme:

2 hrnčeky hladkej múky

1 kypriaci prášok do pečiva

1 hrnček kryštálového cukru

3/4 hrnčeka oleja

1 hrnček mlieka

2 vajcia

1 lyžicu kakaa – nie kopcovitú

3 lyžice Granka

citrónová kôra z jedného citróna

Na tvarohovú náplň:

2 tvarohy vo vaničke

2-3 lyžice kyslej smotany

1 vanilkový cukor

1 žĺtok

1 vanilkový puding

1/2 hrnček cukru krupica

Postup:

Na kakaové cesto ušľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny, pridáme olej, mlieko, nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna a múku s kypriacim práškom. Nakoniec Granko. Cesto by malo byť redšie, avšak nie celkom tekuté – podľa potreby ho teda môžete trochu prihustiť múkou.

Na vymastený a múkou vysypaný plech rozotrieme kakaové cesto.

Tvaroh, vanilkový cukor, smotanu, žĺtok, puding a cukor zmiešame. Zmes dáme do zdobiaceho vrecka na torty a navrstvíme na tmavé cesto ako mriežku. Môžete ale navrstviť aj pomocou obyčajnej lyžice – ako biele ostrovčeky.

Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 35 minút – koláčik je treba sledovať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

Najlepšie recepty na dnes