plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový Granko koláč na hrnčeky: Úžasný šťavnatý koláč pripravený za 15 minút – bezkonkurenčná chuť!

Vynikajúci koláčik jablkovej sezóny. U nás doma teší veľkej obľube a verím, že bude populárny aj u vás doma. Recept nám poslala pani Katka Gajdošová.

Vynikajúci koláčik jablkovej sezóny.

 

 

U nás doma teší veľkej obľube a verím, že bude populárny aj u vás doma.

Recept nám poslala pani Katka Gajdošová.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 a pol hrnčeka hladkej múky

1 hrnček kryštálového cukru (ja dávam len 3/4)

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 vajíčka

2 lyžičky mletej škorice

1 kopcovitá lyžica kakaa

2 lyžice Granka

1 lyžička sódy bikarbóny

1/2 bal. prášku do pečiva

700 g nastrúhaných čerstvých jabĺk

Na ozdobu:

 

 

džem

poleva (čokoláda a šľahačková smotana, alebo čokoláda a kyslá smotana – obe sú výborné)

 

Postup:

Jablká si očistíme a nastrúhame.

 

 

Do väčšej misky dáme sypké suroviny:

Múka, cukor, škorica, kakao, granko, sóda a prášok do pečiva.

Prilej postupne olej, mlieko a jablká aj so šťavou.

 

 

Nakoniec pridáme vajíčka a všetko premiešame elektrickým šľahačom.

Cesto vylejeme na plech vymastený troškou oleja (alebo vyložený papierom).

 

 

Rozotrieme ho rovnomerne do strán a vložíme do rozohriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.

 

 

Po upečení ešte horúci potrieme džemom.

Alebo potrieme kyslou smotanou zmiešanú s rozpusteným grankom.

Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes