Jablkový Granko koláč na hrnčeky: Úžasný šťavnatý koláč pripravený za 15 minút – bezkonkurenčná chuť!

670

Vynikajúci koláčik jablkovej sezóny. U nás doma teší veľkej obľube a verím, že bude populárny aj u vás doma. Recept nám poslala pani Katka Gajdošová.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 a pol hrnčeka hladkej múky

1 hrnček kryštálového cukru (ja dávam len 3/4)

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 vajíčka

2 lyžičky mletej škorice

1 kopcovitá lyžica kakaa

2 lyžice Granka

1 lyžička sódy bikarbóny

1/2 bal. prášku do pečiva

700 g nastrúhaných čerstvých jabĺk

Na ozdobu:

džem

poleva (čokoláda a šľahačková smotana, alebo čokoláda a kyslá smotana – obe sú výborné)

Postup:

Do väčšej misky dáme sypké suroviny – múka, cukor, škorica, kakao, granko, sóda a prášok do pečiva.

Prilej postupne olej, mlieko a jablká aj so šťavou.  Nakoniec pridáme vajíčka a všetko premiešame elektrickým šľahačom.

Cesto vylejeme na plech vymastený troškou oleja (alebo vyložený papierom). Rozotrieme ho rovnomerne do strán a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.

Po upečení ešte horúci potrieme džemom, alebo potrieme kyslou smotanou zmiešanu s rozpusteným grankom. Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár