plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi šťavnatá Granko bábovka z hrnčeka: Recept aj pre začiatočníkov, príprava na 5 minút!

Veľmi chutná, šťavnatá a rýchla bábovka, ktorá má u nás doma veľký úspech.

Recept vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Zvládne to pripraviť aj ten, kto doteraz neupiekol ani palacinku.

Príprava trvá krátko, pečenie síce hodinu, ale ten výsledok naozaj stojí za to.

 

 

Potrebujeme:

1 hrnček = 250 ml

3 ks vajce

1 hrnček kryštálový cukor

1 bal. vanilkový cukor

1 hrnček Granko

1/2 hrnčeka olej

1 hrnček kyslá smotana

1 hrnček hladká múka

1/2 lyžičky sóda

Ďalej:

 

 

Čokoláda

Oriešky

Na polevu:

125 ml 33% smotany na šľahanie

200 g horkej čokolády

Postup:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom.

 

 

Postupne pridáme olej.

Pridáme aj kyslú smotanu a ostatné suroviny.

 

 

Cesto vylejeme do vymastenej formy.

Cesto môžeme ešte doladiť nalámanou čokoládou a orechmi.

 

 

Pečieme cca 1 hodinu/160°C.

Bábovku po vychladnutí prejeme polevou.

 

 

Poleva:

Polevu pripravíme tak, že v smotane rozpustíme čokoládu a nalejeme na bábovku.

 

 

Bábovka je veľmi šťavnatá a chutná.

Ak chcete, môžete boky bábovky nasekanými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes