Veľmi šťavnatá GRANKO bábovka z hrnčeka: Recept aj pre začiatočníkov, príprava na 5 minút!

Recept vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Zvládne to pripraviť aj ten, kto doteraz neupiekol ani palacinku.

Príprava trvá krátko, pečenie síce hodinu, ale ten výsledok naozaj stojí za to.

 

 

Potrebujeme:

1 hrnček = 250 ml

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 ks vajce

1 hrnček kryštálový cukor

1 bal. vanilkový cukor

1 hrnček Granko

1/2 hrnčeka olej

1 hrnček kyslá smotana

1 hrnček hladká múka

1/2 lyžičky sóda

Ďalej:

 

 

Čokoláda

Oriešky

Na polevu:

125 ml 33% smotany na šľahanie

200 g horkej čokolády

Postup:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom.

 

 

Postupne pridáme olej.

Pridáme aj kyslú smotanu a ostatné suroviny.

 

 

Cesto vylejeme do vymastenej formy.

Cesto môžeme ešte doladiť nalámanou čokoládou a orechmi.

 

 

Pečieme cca 1 hodinu/160°C.

Bábovku po vychladnutí prejeme polevou.

 

 

Poleva:

Polevu pripravíme tak, že v smotane rozpustíme čokoládu a nalejeme na bábovku.

 

 

Bábovka je veľmi šťavnatá a chutná.

Ak chcete, môžete boky bábovky nasekanými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay