Túto roládu som robila prvýkrát na našu rodinnú oslavu a každý zisťoval recept.
Okrem fantasticky jemnej a lahodnej chuti každého zaujímal aj originálny valcovitý vzhľad vajec.
Vyskúšajte ju aj vy a zaručene budete hviezdiť!
Jednoduchý recept z youtube na lahodne jemnú mäsovú roládu, ktorú si obľúbite s celou rodinou.
Potrebujeme:
20 ml oleja
350 g mletého mäsa
120 g plátkového syra
120 g šunky
4 vajcia
10 g soli
10 g čierneho korenia
Postup:
Na alobal štvorcového tvaru nalejeme olej, ktorý rozotrieme po celej ploche.
Pridáme mleté mäso, ktoré roztlačíme do stredu alobalu tak, aby nám ostali voľné okraje.
Na mäso pridáme plátkový syr a šunku.
Teraz skvelý trik, ako pripraviť vajcia:
Z vajíčok odstránime do dvoch pohárov bielky, žĺtky dáme do druhej nádoby.
Poháre s bielkami ponoríme do hrnca s horúcou vodou a počkáme, kým sa neuvaria.
Z PET fľaše odstrihneme vrch a spodok, vodorovne ju prestrihneme a zrolujeme do tenkej rolky.
Pomocou tejto rolky spravíme dieru uprostred bielok v pohári, do ktorej nalejeme rozmiešané žĺtky.
Poháre dáme opäť do hrnca s horúcou vodou a počkáme, kým sa žĺtky neuvaria.
Uvarené bielky so žĺtkom uprostred vyberieme z pohára a položíme na mleté mäso, ktoré zrolujeme.
Z rolky potom odstránime alobal, zmes posolíme, pridáme korenie a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rolku vložíme do predhriatej rúry 180°C.
Čas pečenia je asi 25 minút, ale riaďte sa podľa svojej rúry.
Úžasné jedlo je pripravené k servírovaniu.
Dobrú chuť!
Video návod: