Grandiózna roláda z mletého mäsa, akú ste ešte nejedli: Nikto neuhádne, aký tajný trik ste použili pri pečení!

Túto roládu som robila prvýkrát na našu rodinnú oslavu a každý zisťoval recept.

Okrem fantasticky jemnej a lahodnej chuti každého zaujímal aj originálny valcovitý vzhľad vajec.

Vyskúšajte ju aj vy a zaručene budete hviezdiť!

 

Jednoduchý recept z youtube na lahodne jemnú mäsovú roládu, ktorú si obľúbite s celou rodinou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

20 ml oleja

350 g mletého mäsa

120 g plátkového syra

120 g šunky

4 vajcia

10 g soli

10 g čierneho korenia

Postup:

Na alobal štvorcového tvaru nalejeme olej, ktorý rozotrieme po celej ploche.

Pridáme mleté mäso, ktoré roztlačíme do stredu alobalu tak, aby nám ostali voľné okraje.

 

 

Na mäso pridáme plátkový syr a šunku.

Teraz skvelý trik, ako pripraviť vajcia:

Z vajíčok odstránime do dvoch pohárov bielky, žĺtky dáme do druhej nádoby.

 

 

Poháre s bielkami ponoríme do hrnca s horúcou vodou a počkáme, kým sa neuvaria.

Z PET fľaše odstrihneme vrch a spodok, vodorovne ju prestrihneme a zrolujeme do tenkej rolky.

 

 

Pomocou tejto rolky spravíme dieru uprostred bielok v pohári, do ktorej nalejeme rozmiešané žĺtky.

Poháre dáme opäť do hrnca s horúcou vodou a počkáme, kým sa žĺtky neuvaria.

 

 

Uvarené bielky so žĺtkom uprostred vyberieme z pohára a položíme na mleté mäso, ktoré zrolujeme.

Z rolky potom odstránime alobal, zmes posolíme, pridáme korenie a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Rolku vložíme do predhriatej rúry 180°C.

Čas pečenia je asi 25 minút, ale riaďte sa podľa svojej rúry. 

Úžasné jedlo je pripravené k servírovaniu.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels