Minútka z jednej panvice – strašne dobrá: Smotanová omáčka s bambinom a cestovinou, geniálny obed bez kopy špinavého riadu!

Toto jedlo máme doma veľmi radi, pretože je veľmi rýchle, jednoduché, sýte a strašne chutné. Odporúčam, dá sa to spraviť aj s akoukoľvek inou cestovinou, ale gnocchi sú podľa mňa najlepšie.

Potrebujeme:

Balík kupovaných  Gnocchi alebo skúste tento rýchly recept:

50 dkg zemiakov

20 dkg hrubej pšeničnej krupice

1 vajce

1 väčší strúčik cesnaku (voliteľné)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ

1 lyžica majoránky

Omáčka:

200 ml smotany na šľahanie

4 plátky šunky nakrájanú nadrobno

1 bambino (tavený syr v črievku)

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

Voliteľné (1 balenie mrazeného špenátu)

Postup:

Narýchlejšie je pracovať s kúpenými cestovinami. V takom prípade len opražíme cesnak na troche oleja, pridáme šunku, ( a špenát, ak ho používame), zalejeme smotanou a privedieme do varu. Potom pridáme aj tavený syr a priamo v tejto zmesi uvaríme gnocchi (2-3 minúty). Môžeme však uvariť aj zvlášť a potom len vmiešať do omáčky. Tento postup je najlepší vtedy, ak do omáčky pridáte aj špenát, pretože mrazená zelenina pustí veľa šťavy a gnocchi sa v omáčke v pohode uvaria. Netreba tak chystať zvlášť riad, všetko máte na jednej panvici. :-)

Ak si chcete gnocchi pripraviť doma:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a nastrúhame. Pridáme vajce, roztlačený cesnak, majoránku a krupicu. Dochutíme soľou.

Z cesta tvoríme guľôčky, roztlačíme ich vidličkou a varíme asi 3 minúty od chvíle, keď vyplávajú na hladinu.

zdroj: kochbar