plny-hrniec_transparent_negativ.png

Gnocchi s cesnakom, špenátom a bambinom – vynikajúce: Len 10 minút a fantastický obed je na tanieri!

Výborný obed z jednej panvice, ktorý viete rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť. Určite skúste, nebudete ľutovať. 

Výborný obed z jednej panvice, ktorý viete rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť. Určite skúste, nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

1 bal. čerstvého špenátu

1 bambino alebo 3-4 trojuholníky taveného syra

4 strúčiky cesnaku

200 ml smotany na šľahanie

1 balenie. gnocchi

Soľ, čierne mleté korenie

Ak nemáte kupované gnocchi, jednoducho si och môžete pripraviť z týchto prísad:

50 dkg zemiakov

20 dkg hrubej pšeničnej krupice

1 vajce

1 väčší strúčik cesnaku (voliteľné)

soľ

1 lyžica majoránky

Postup:

Na rozpálenom oleji si krátko opražíme nadrobno nakrájaný cesnak, na väčšie kusy nasekaný špenát, celé to zalejeme šľahačkou, pridáme tavený syr a necháme tak 2-3 minúty povariť tak, aby špenát vyzeral sparene.

Pridáme balíček s gnocchi a povaríme ešte asi 2 minúty. A všetko je hotové :-)

Ak si chcete gnocchi pripraviť doma:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a nastrúhame. Pridáme vajce, roztlačený cesnak, majoránku a krupicu. Dochutíme soľou.

Z cesta tvoríme šúľky, ktoré si nakrájame, roztlačíme ich vidličkou a varíme asi 3 minúty od chvíle, keď vyplávajú na hladinu. Potom len zamiešame s pripravenou omáčkou na panvici.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto pychotka.pl

Najlepšie recepty na dnes