Výborný obed z jednej panvice, ktorý viete rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť. Určite skúste, nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
1 bal. čerstvého špenátu
1 bambino alebo 3-4 trojuholníky taveného syra
4 strúčiky cesnaku
200 ml smotany na šľahanie
1 balenie. gnocchi
Soľ, čierne mleté korenie
Ak nemáte kupované gnocchi, jednoducho si och môžete pripraviť z týchto prísad:
50 dkg zemiakov
20 dkg hrubej pšeničnej krupice
1 vajce
1 väčší strúčik cesnaku (voliteľné)
soľ
1 lyžica majoránky
Postup:
Na rozpálenom oleji si krátko opražíme nadrobno nakrájaný cesnak, na väčšie kusy nasekaný špenát, celé to zalejeme šľahačkou, pridáme tavený syr a necháme tak 2-3 minúty povariť tak, aby špenát vyzeral sparene.
Pridáme balíček s gnocchi a povaríme ešte asi 2 minúty. A všetko je hotové :-)
Ak si chcete gnocchi pripraviť doma:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a nastrúhame. Pridáme vajce, roztlačený cesnak, majoránku a krupicu. Dochutíme soľou.
Z cesta tvoríme šúľky, ktoré si nakrájame, roztlačíme ich vidličkou a varíme asi 3 minúty od chvíle, keď vyplávajú na hladinu. Potom len zamiešame s pripravenou omáčkou na panvici.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto pychotka.pl