Geniálny tvarožník, ktorý musíte ochutnať: Extra jemný, s vôňou vanilky a citrónovej kôry, ktorý si zamilujete!

815 0

Tento tvarohový dezert podľa receptu z youtube je veľmi jemný, chutný a voňavý. Okrem toho je jeho príprava veľmi nenáročná a rýchla a preto sa rozhodne oplatí ho vyskúšať!

Potrebujeme:

1 kg tvarohu (vyberajte nie príliš vlhký, ani príliš suchý)

100 g  masla

190 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 vajec

25 g kukuričného škrobu

kôru z jedného citróna

250 g tučnej kyslej smotany

40 g práškového cukru

vanilkový cukor

Postup:

1. Dno formy si vystelieme papierom na pečenie.

Tvaroh si vložíme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérom.

2. Maslo si dáme do samostatnej misky, nasypeme cukor, vanilkový cukor, vyšľaháme a po jednom zašľaháme vajíčka. 

3. Následne po častiach zašľaháme tvaroh, pridáme kukuričný škrob a citrónovú kôru. 

4. Tvarohovú hmotu nalejeme do formy a povrch uhladíme. 

5. Vložíme do predhriatej rúry na 150 °C a pečieme asi 60 – 70 minút. 

6. Po upečení otvoríme dvierka na rúre a necháme ešte 30 minút v rúre. 

7. Následne vyberieme z rúry, tvarožník opatrne vyklopíme z formy, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na noc do chladničky. 

8. Z vychladnutej smotany, cukru a vanilkového cukru si vyšľaháme krém.

Pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme celý povrch dezertu. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár