Geniálny trik, ktorý od základov zmení spôsob, akým zavárate potraviny!

Ak to raz vyskúšate, k bežnému spôsobu zavárania sa už nevrátite. Vyskúšajte tento perfektný zlepšovák aj vy!

Zaváranie potravín je jedným z najobvyklejších a najznámejších spôsobov konzervácie potravín a vďaka nemu vydržia v nezmenenom stave celé roky. Zaváranie už neodmysliteľne patrí k letným mesiacom, keďže dozrieva úroda v našich záhradách a my si môžeme pripravovať zásoby skvelých zaváranín. Od uhoriek, čalamád a sladkých plodov, až po marmelády, kečupy či domáce omáčky.

Šikovný trik, ako zavariť veľké množstvo zaváranín naraz a bez námahy!

Použite umývačku riadu, tento trik šikovných gazdiniek vám ušetrí prácu, čas a naraz zavaríte väčšie množstvo pohárov.

Ako na to?

Naplnené, uzatvorené poháre (ideálne bez nálepiek) vložíme do umývačky riadu.

Nastavíme program 70 stupňov Cezlia (1:30) bez použitia čistiacich prostriedkov.

bulasik-makinesinde-tursu-yapılışı-

Program necháme dôjsť, avšak umývačku potom neotvárame a poháre necháme vo vnútri umývačky vychladnúť. Keď vychladnú, vyberieme ich a odložíme – ideálne na tmavé miesto.

Nemáte umývačku? Vyskúšajte zaváranie v rúre, je to hračka!

Vyskúšali ste už zaváranie v rúre? Ja už inak ani nezaváram a odporúčam to skutočne každému, dokonca som presvedčila aj svokru. Vyskúšajte raz a inak už zavárať nebudete!

SUROVINY

Neprezreté čerešne  (alebo iné ovocie) zbavené stopiek, 1l vody, 30 dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Čerešne zbavíme stopiek a prepláchneme pod studenou tečúcou vodou. Naplníme do dôkladne umytých pohárov a medzitým si nachystáme sladký nálev, ktorým budeme čerešne zalievať.

Nálev: na 1l vody dáme 30dkg cukru a uvaríme.

Čerešne zalejeme horúcim nálevom a zavaríme.

ZAVÁRANIE

Tip na zaváranie: Vyskúšajte tento nápad a ku klasickému zaváraniu sa viac nevrátite, odporúčam každému!

Poháre dôkladne uzavrieme čistými a vysušenými viečkami.

Rúru nastavíme na 250 ° C. Na dno plechu dáme starú plienku alebo utierku a zalejeme horúcou vodou do výšky asi 2-3 cm. Na plech dávame poháre a zavárame 5-8 minút na 250 ° C so zapnutým horúcim vzduchom. Podľa potreby dolievame horúcu vodu.

Všetky zavárané poháre potom otočíme viečkom nadol a necháme odstáť do ďalšieho dňa.

Tip: Ak budete takto zavárať takto uhorky, nezľaknite sa, že po vytiahnutí z rúry budú napoly surové. Postupne sa samé „dokončia“ a po otvorení budú úžasne chrumkavé.

foto: reprofoto akillihayat

zdroj: pinterest

Dnes najobľúbenejšie