plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálny trik, ako dostať z vyprážaných rezňov všetku mastnotu – ostanú chrumkavé a krásne mäkučké!

Moja teta kedysi robila kuchárku a  rezne vždy robila len takto. Všetci sa jej pýtali, ako je možné, že sú také výborné, mäkučké a pritom aj chrumkavé.

Moja teta kedysi robila kuchárku a  rezne vždy robila len takto. Všetci sa jej pýtali, ako je možné, že sú také výborné, mäkučké a pritom aj chrumkavé. Ja som to nikdy nevyskúšala, až doteraz, keď  som videla video zdieľané v jednej zo stránok o varení. Autorka popisovala, že rezne sú krásne mäkké a chutné, ale vôbec nie sú také mastné, ako bežné rezne. Hneď na večeru som to skúsila aj ja a je to tak. Kto má vysoký cholesterol, problémy s trávením, alebo jednoducho chce žiť trošku zdravšie, toto určite skúste. Skutočne to na chuti nespoznáte, ba práve naopak, podľa mňa to tomuto jedlu ešte pridá na chuti!

Také rezne môže aj tí, ktorí ich inak majú zakázané!

Ak nemôžete rezne jesť kvôli tomu, že vám je po nich ťažko, skúste toto vylepšenie. Rezne sú mäkučké a chrumkavé, ale nie sú vôbec mastné a také ťažké. Je to tiež výborná alternatíva na zdravšie, ale nemenej chutné rezne.

Ako na to?

Rezne vypražíme ako zvyčajne – na oleji, alebo masti.

Kým vyprážame, celý čas máme poruke hrniec s vriacou vodou – voda sa musí celý čas variť – to je dôležité.

Vypražený rezeň rovno z oleja hneď namočíme do vriacej vody a hneď vyberieme a dáme na tanier – žiadne sušenie utierkami, rezne sú mäkučké a naozaj aj chrumkavé. Výborná vec, určite skúste, prikladám aj video!

 

Najlepšie recepty na dnes