Geniálna piškótová maškrta s lahodným krémom a čokoládovou polevou, ktorej nikto neodolá: Tento dezert mizne vždy zo stola ako prvý!

Neuveriteľne chutný dezert podľa receptu z youtube, ktorému nikto neodolá.

Lahodná piškóta s kúskami orechov a lahodnou čokoládovou polevou, to je hotové nebíčko v papuľke!

 

 

Potrebujeme:

Na piškótu:

...

5 vajec

1 šálku kryštálového cukru

pol šálky horúcej vody

1 šálku hladkej múky

pol šálky kukuričného škrobu

1 balíček vanilínového cukru

1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

2 balíčky práškovej šľahačky

1 šálku studeného mlieka

1 krabičku šľahačkovej smotany

Ostatné voliteľné prísady:

čokoládové kvapky

nasekané orechy (alebo môžete rozdrviť pár orieškových tyčiniek)

mandle alebo arašidy v čokoláde

prípadne použite len čokoládové kúsky alebo iné prísady podľa chuti

 

 

Na polevu:

3 PL kakaa

3 PL kukuričného škrobu

5 PL kryštálového cukru

2 – 3 šálky mlieka

1 ČL masla

150 g čokolády

Postup:

Ako prvé si do dvoch samostatných misiek rozdelíme žĺtky a bielky, do každej misky pridáme polovicu dávky cukru a vyšľaháme – bielky na tuhý sneh, žĺtky do peny.  

 

 

K žĺtkom zašľaháme aj horúcu vodu a následne zapracujeme múku, ktorú sme si zmiešali s ostatnými suchými surovinami na cesto. 

 

 

Do žĺtkovej hmoty postupne zľahka primiešame po častiach sneh. 

Formu si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej pripravené cesto.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 175 °C dozlatista, urobíme test špáradlom a keď je piškóta dobre upečená, môžeme ju vybrať.

 

 

Medzitým si pripravíme krém. 

V jednej miske si vyšľaháme práškovú šľahačku s mliekom a v druhej miske si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. 

Upečenú piškótu necháme na mriežke vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do misy so šľahačkou.

 

 

Potom primiešame čokoládové kvapky, oriešky a iné prísady podľa chuti.

Formu si vystelieme potravinárskou fóliou a navrstvíme do nej vzniknutú hmotu.

Takto isto si môžeme dezert pripraviť aj do pohárov, len ich tiež pred pridaním hmoty vystelieme potravinárskou fóliou.

Následne odložíme do chladničky stuhnúť. 

Na záver si ešte uvaríme čokoládovú polevu tak, že do hrnca nasypeme kakao, kukuričný škrob, cukor, zalejeme mliekom a povaríme za stáleho miešania na miernom ohreve.

 

Pridáme nalámanú čokoládu (alebo čokoládové kvapky), maslo a dobre vymiešame metličkou na kompaktnú hmotu.

Polevu prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť a potom vyšľaháme. 

 

 

Stuhnutý dezert vyklopíme z formy na podnos, nakrájame, polejeme čokoládovou polevou, môžeme posypať orieškami alebo ľubovoľne ozdobiť a podávame. 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels