Milujeme nepečené dezerty, pretože sú chutné, rýchle a vždy sa podaria. Preto vám dnes prinášame jeden taký podľa receptu z youtube. Veríme, že vás dostane rovnako, ako nás!
Potrebujeme:
350 g maslových keksov
150 g rozpusteného masla
Vanilkový krém
150 g krupicového cukru
4 žĺtky
70 g hladkej múky
550 ml mlieka
1 ČL vanilkovej esencie
100 g masla
Kakaový krém
100 g krupicového cukru
40 g kakaa
1 vajce
100 ml mlieka
200 g masla
2 PL nutelly
Na vrchnú vrstvu
400 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Kekse si nalámeme, zabalíme do čistej utierky a rozdrvíme valčekom na cesto. Prípadne, ak máte možnosť, môžete ich pomlieť na drť.
Potom pridáme rozpustené maslo a dôkladne premiešame, aby vzniklo drobivé cesto. To natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Do misky nasypeme cukor, pridáme žĺtky a vyšľaháme do peny. Následne zašľaháme múku. Postupne zašľaháme aj mlieko. Preložíme do hrnca, pridáme vanilkovú esenciu a uvaríme hustý krém. Nalejeme ho do čistej misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Kakaový krém si pripravíme tak, že si zmiešame cukor s kakaom, pridáme vajce, mlieko a vyšľaháme metličkou. Dáme variť do hrnca až kým hmota nezhustne. Do tejto hmoty teraz zašľaháme maslo, pridáme 2 lyžice nutelly a dôkladne zašľaháme. Kakaový krém navrstvíme na stuhnutý sušienkový základ a odložíme na 1 – 2 hodiny do chladničky.
Potom si vyberieme vanilkový krém, ktorý vyšľaháme spolu s maslom a navrstvíme ho na kakaový krém. Vyšľaháme si šľahačku, natrieme ju, uhladíme na celý povrch dezertu a môžeme ozdobiť napríklad cukrovou posýpkou. Nakrájame a podávame. Prajeme dobrú chuť!