plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálny nepečený kinder zákusok: Žiadna babračka s cestom, len sušienky, 2 krémy, šľahačka a máte dezert ako lusk!

Milujeme nepečené dezerty, pretože sú chutné, rýchle a vždy sa podaria. Preto vám dnes prinášame jeden taký podľa receptu z youtube. Veríme, že vás dostane rovnako, ako nás!

Potrebujeme:

350 g maslových keksov

150 g rozpusteného masla

Vanilkový krém

150 g krupicového cukru

4 žĺtky

70 g hladkej múky

550 ml mlieka

1 ČL vanilkovej esencie

100 g masla

Kakaový krém

100 g krupicového cukru

40 g kakaa

1 vajce

100 ml mlieka

200 g masla

2 PL nutelly

Na vrchnú vrstvu

400 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Kekse si nalámeme, zabalíme do čistej utierky a rozdrvíme valčekom na cesto. Prípadne, ak máte možnosť, môžete ich pomlieť na drť.

Potom pridáme rozpustené maslo a dôkladne premiešame, aby vzniklo drobivé cesto. To natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Medzitým si pripravíme krém. Do misky nasypeme cukor,  pridáme žĺtky a vyšľaháme do peny. Následne zašľaháme múku. Postupne zašľaháme aj mlieko. Preložíme do hrnca, pridáme vanilkovú esenciu a uvaríme hustý krém. Nalejeme ho do čistej misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

Kakaový krém si pripravíme tak, že si zmiešame cukor s kakaom, pridáme vajce, mlieko a vyšľaháme metličkou. Dáme variť do hrnca až kým hmota nezhustne. Do tejto hmoty teraz zašľaháme maslo, pridáme 2 lyžice nutelly a dôkladne zašľaháme. Kakaový krém navrstvíme na stuhnutý sušienkový základ a odložíme na 1 – 2 hodiny do chladničky.

Potom si vyberieme vanilkový krém, ktorý vyšľaháme spolu s maslom a navrstvíme ho na kakaový krém. Vyšľaháme si šľahačku, natrieme ju, uhladíme na celý povrch dezertu a môžeme ozdobiť napríklad cukrovou posýpkou. Nakrájame a podávame. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes