plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nový dezert za 5 minút: Tieto čokoládové tyčink sú také chutné, že ich robím aj 3x týždenne. Žiadne pečenie!

Tento rýchly a jednoduchý dezert zvládne naozaj každý.

Príprava zaberie len 5 minút a chutí fantasticky.

Vyskúšajte tento nepečený čokoládový dezert a pravdepodobne sa zaradí medzi vaše najobľúbenejšie maškrty.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Gesund und schnell.

Potrebujeme:

350 g sušienok

 

 

85 g nesolených arašidov

85 g kryštálového cukru

45 g kakaa

 

 

180 ml mlieka

110 g masla

1 balíček vanilínového cukru

 

 

Na polevu:

90 g mliečnej čokolády

30 g horkej čokolády

 

 

30 g rastlinného oleja

70 g mletých arašidov

Postup:

Sušienky si nadrobíme do misky na čo najmenšie kúsky.

 

 

Arašidy si vložíme do kuchynského robota a nasekáme najemno.

Následne nasekané arašidy zmiešame s rozdrvenými sušienkami. 

Do hrnca si nasypeme cukor s kakaom, premiešame metličkou a zalejeme mliekom. 

 

 

Dáme na sporák na mierny ohrev a všetko dôkladne vymiešame metličkou na hladkú konzistenciu. 

Potom pridáme maslo spolu s vanilínovým cukrom a opäť premiešame.

Pripravenú hmotu nalejeme na sušienkovú zmes s arašidmi a premiešame.

 

 

Hmotu navrstvíme do silikónovej formy na tyčinky a odložíme do mrazničky na 1 hodinu.

Medzitým si pripravíme polevu tak, že všetku čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Následne ju vymiešame s rastlinným olejom. 

 

 

Nesolené arašidy si opäť nasekáme alebo pomelieme a primiešame ich do čokolády. 

Keď nám hmota stuhne, uložíme tyčinky na mriežku a polejeme pripravenou čokoládovou polevou. 

Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.

 

 

Celý postup nájdete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes