Najkrajší nápad, ako servírovať zemiakovú kašu!

Žiadne slávnostné  jedlo sa u nás nezaobíde bez krémovej zemiakovej kaše. Hoci existujú mnohé verzie ako ju servírovať, tip, ktorý vám chceme ukázať, jednoznačne nemá konkurenciu. Keď ho vaši hostia uvidia, v prvej chvíli si určite pomyslia, že ide o sladký dezert – nadýchané zemiakové pusinky. Toto servírovanie sa vynikajúco hodí na slávnostné príležitosti, alebo len tak – keď si chcete dopriať krásnu a výnimočne chutnú dobrotu!

Potrebujeme:

Varené zemiaky

Soľ a korenie podľa chuti

2 žĺtky

Rozpustené maslo

Muškátový oriešok (voliteľné)

...

Postup:

Zemiaky uvaríme v slanej vode, potom ich popučíme, pridáme žĺtky, soľ, korenie, maslo a muškátový oriešok. Vymiešame hladkú zemiakovú kašu bez hrudiek.

Kašu preložíme do cukrárenského vrecka s hviezdicovitou zdobiacou špičkou a vytvárame jednotlivé „ružičky“ na plech vystlaný papierom na pečenie. Medzi ružičkami musia byť dostatočné rozostupy.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto