Geniálny dezert: Lahodná krémová chuť, ktorá sa rozplýva na jazyku a bohatá orechová posýpka!

Ak milujete krémové dezerty, tak tento dezert podľa Martinky bude pre vás nebíčko v papuľke.

Tri krémy splynú v jednu lahodnú chuť a sú doplnené o bohatú orechovú posýpku.

Dezert chutí ako lahodná krémová zmrzlina, len s tým rozdielom, že ju nemusíte mraziť.

Mňamka!

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 plechovky kondenzovaného mlieka

1 šálku mlieka

1 PL kukuričného škrobu

1 ČL vanilkovej esencie

2 tégliky kyslej smotany

100 g mliečnej čokolády

100 g mliečnej alebo horkej čokolády (podľa chuti)

Voliteľné (na ozdobu):

orechy

Postup:

Do hrnca si nalejeme kondenzované mlieko.

 

 

Pridáme kukuričný škrob rozmiešaný v šálke mlieka.

Dáme na sporák.

Pridáme vajcia.

Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

 

 

Pred koncom primiešame vanilkovú esenciu.

Keď je krém uvarený, pridáme smotanu a všetko dobre spojíme.

Hotový krém rozdelíme na 3 časti.

 

 

Do jednej z misiek si teraz pridáme nalámanú čokoládu.

Miešame metličkou, kým sa čokoláda nerozpustí. 

 

 

Zoberieme si jenskú misu a na dno vylejeme tento čokoládový krém.

Potom si zoberieme jednu misku s pôvodným krémom.

Nalejeme ho na čokoládovú vrstvu.

Krém v poslednej miske spracujeme opäť s nalámanou čokoládou, ale tentokrát môžeme zvoliť inú, napríklad horkú.

 

 

Vymiešame metličkou kým sa nerozpustí a nevznikne kompaktný krém.

Ten nalejeme navrch.

Dáme vychladiť do chladničky na 15 minút.

 

 

Medzitým si nasekáme orechy.

Misu s dezertom vyberieme.

Bohato posypeme orechmi, ktoré môžeme jemne zmiešať s vrchným krémom.

Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc. 

 

 

Hotovo.

Dezert je pripravený.

 

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels