Geniálne zemiaky na spôsob Carbonara: Jedlo ako z talianskej reštaurácie za pol hodiny – recept krok za krokom!

Existuje veľa receptov na zemiaky. Dnes vám prestavíme vynikajúci recept na zemiaky z talianskej kuchyne. Omáčka na tieto zemiaky je veľmi podobná omáčke používanej na ochutenie tradičných cestovín carbonara. Jedlo je veľmi veľmi jemné a zároveň sýte

Existuje veľa receptov na zemiaky. Dnes vám prestavíme vynikajúci recept na zemiaky z talianskej kuchyne. Omáčka na tieto zemiaky je veľmi podobná omáčke používanej na ochutenie tradičných cestovín carbonara. Jedlo je veľmi veľmi jemné a zároveň sýte – ideálne pre rodinnú večeru, alebo obed. Namiesto morčacieho mäsa môžete použiť napríklad kuracie prsia.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

150 g morčacieho stehna

1 cibuľa

300 ml kyslej smotany

100 g tvrdého syra

...

50 g slaniny

1 vajce

Petržlenová vňať

Soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Ošúpané zemiaky nakrájajte na krúžky alebo veľké kocky a dajte variť do v slanej vody (asi 10 minút). Môžete variť celé zemiaky, ale nie až do mäkka a až potom ich nakrájať.

zemiakový kastrol

Zmiešajte kyslú smotanu, strúhaný syr a vajce, zľahka osolte a okoreňte.

zemiakový kastrol

Zohrejte panvicu, rozpustite maslo a nakrájanú cibuľu opražte. Nakrájajte morčacie mäso na kocky a dajte k cibuľke na panvicu. Duste 5-10 minút.

zemiakový kastrol

Opražte slaninu na suchej panvici.

zemiakový kastrol

Vložte zemiakové plátky do vymastenej misy. Zalejte smotanovou zmesou, pridajte mäso a slaninu. Pečieme 15 minút pri 200 C°, posypte petržlenovou vňaťou a pečte ďalších 15 minút pri 180 °.

zemiakový kastrol

Nechajte jedlo mierne vychladnúť a podávajte v porciách s čerstvou zeleninou alebo ako prílohu pre pečené mäso.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)