Zozbierali sme vás tipy a triky od vás, našich čitateľov, ktorí nám píšete a chcete sa podeliť aj s ostatnými. Máte ich overené, rokmi odskúšané a teda viete, že fungujú skvele. Toto sú oni:
Vyprážanie
zdroj: wonderhowto
Strúhanka bude perfektne držať a nebude opadávať do oleja, kde po chvíli prihorí a bude zapáchať. Poradila mi to moja svokra a ide skutočne o skvelú radu. Stačí, ak do rozšľahaného vajíčka nakvapkáte trochu oleja a strúhanka bude perfektne držať.
zdroj: blogspot
Výborne tiež funguje, ak do vajíčka pridáte 1 lyžicu zemiakového škrobu, tá spevní celý trojobal a nebude sa trhať a priliepať na panvicu.
Nikdy neobaľujte rezne s pomocou vidličky, vytečie z nich šťava a neberú omnoho viacej oleja. Použite kuchynské kliešte, alebo vlastné prsty.
Ak chcete lepšiu chuť rezňov, pridajte do rozšľahaného vajíčka strúhaný syr a pretlačený cesnak, rezne budú omnoho chutnejšie.
zdroj: homemaderecipes
Ak vám po vyprážaní ostane trochu cestíčka, pridajte doň nadrobno nakrájané staršie rožky a vypražte ich ako rezne. Je to výborná pochúťka. Ak chcete verziu na sladko, do cestíčka pridajte redší vanilkový puding, rozmiešajte, namočte rožky a vypražte. Podávajte s tvarohom alebo kyslou smotanou.
Ak nechcete, aby hrianky pri vyprážaní nenasiakli zbytočne veľa oleja, pred prípravou ich pokropte ich vlažnou vodou.
zdroj: wikimedia
Chcete, aby bola cibuľka krásne chrumkavá a hnedastá? Stačí, ak ju pred vyprážaním obalíte v hladkej múke.
Syr pri vyprážaní nevytečie. Stačí, ak ho dvakrát obalíte vo vajíčku a strúhanke a pred smažením vložíte na 30 minút do chladničky.
Zapekanie
Ak chcete, aby zapekané pokrmy mali na povrchu chrumkavú kôrku. Stačí, ak na vrch nasypte nadrobno nakrájanú žemľu a uložíte pár tenkých pásikov masla. Tiež poslúži posypanie strúhankou či rozdrvenými kukuričnými lupienkami.
Dokonalý špíz
Ak chcete, aby boli špízy úžasne voňavé a chutné, použite namiesto špajdle dostatočne dlhé stonky levandule. Je ohromná to delikatesa.
Ďalšie rady a vychytávky
Zázračná horčica. Ak pridáte lyžičku do klasického uhorkového šalátu, dokážete omnoho jednoduchšie stráviť aj veľmi ťažké a mastné pokrmy.
Ak chcete získať dvojnásobné množstvo snehu, stačí, ak k bielkam pridáte studenú vodu. Na jeden bielok 1 lyžicu studenej vody. Tento trik sa dá využiť aj pri žĺtkoch, tam však pridávajte vlažnú vodu.
Ak ste to prehnali s pikantným korením, pridajte do jedla 1 lyžičku marhuľového džemu.
Kalorickú hodnotu ryže môžete znížiť až o 30 %, stačí ak ju budete dochucovať až ku koncu úpravy.
Krásne biele zemiakové halušky. Stačí, ak strúhané zemiaky zalejete vriacou vodou.
Chcete, aby vám tvrdý syr vydržal dlho a bez toho, aby mu skôrnateli steny? Potrite okraje trochou olivového oleja.