Keď si prečítate toto, už nikde nebude musieť riešiť opadanú strúhanku z rezňov a na špízy už viac nepoužijete drevené špajle: Toto si zapíšte do kuchárky!

Toto si zapíšte, ide o veci, ktoré využijete každý deň!

Zozbierali sme vás tipy a triky od vás, našich čitateľov, ktorí nám píšete a chcete sa podeliť aj s ostatnými. Máte ich overené, rokmi odskúšané a teda viete, že fungujú skvele. Toto sú oni:

Vyprážanie

zdroj: wonderhowto

Strúhanka bude perfektne držať a nebude opadávať do oleja, kde po chvíli prihorí a bude zapáchať. Poradila mi to moja svokra a ide skutočne o skvelú radu. Stačí, ak do rozšľahaného vajíčka nakvapkáte trochu oleja a strúhanka bude perfektne držať.

zdroj: blogspot

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výborne tiež funguje, ak do vajíčka pridáte 1 lyžicu zemiakového škrobu, tá spevní celý trojobal a nebude sa trhať a priliepať na panvicu.

Nikdy neobaľujte rezne s pomocou vidličky, vytečie z nich šťava a neberú omnoho viacej oleja. Použite kuchynské kliešte, alebo vlastné prsty.

Ak chcete lepšiu chuť rezňov, pridajte do rozšľahaného vajíčka strúhaný syr a pretlačený cesnak, rezne budú omnoho chutnejšie.

zdroj: homemaderecipes

Ak vám po vyprážaní ostane trochu cestíčka, pridajte doň nadrobno nakrájané staršie rožky a vypražte ich ako rezne. Je to výborná pochúťka. Ak chcete verziu na sladko, do cestíčka pridajte redší vanilkový puding, rozmiešajte, namočte rožky a vypražte. Podávajte s tvarohom alebo kyslou smotanou.

Ak nechcete, aby hrianky pri vyprážaní nenasiakli zbytočne veľa oleja, pred prípravou ich pokropte ich vlažnou vodou.

zdroj: wikimedia

Chcete, aby bola cibuľka krásne chrumkavá a hnedastá? Stačí, ak ju pred vyprážaním obalíte v hladkej múke.

Syr pri vyprážaní nevytečie. Stačí, ak ho dvakrát obalíte vo vajíčku a strúhanke a pred smažením vložíte na 30 minút do chladničky.

Zapekanie

Ak chcete, aby zapekané pokrmy mali na povrchu chrumkavú kôrku. Stačí, ak na vrch nasypte nadrobno nakrájanú žemľu a uložíte pár tenkých pásikov masla. Tiež poslúži posypanie strúhankou či rozdrvenými kukuričnými lupienkami.

Dokonalý špíz

Ak chcete, aby boli špízy úžasne voňavé a chutné, použite namiesto špajdle dostatočne dlhé stonky levandule. Je ohromná to delikatesa.

Ďalšie rady a vychytávky

Zázračná horčica. Ak pridáte lyžičku do klasického uhorkového šalátu, dokážete omnoho jednoduchšie stráviť aj veľmi ťažké a mastné pokrmy.

Ak chcete získať dvojnásobné množstvo snehu, stačí, ak k bielkam pridáte studenú vodu. Na jeden bielok 1 lyžicu studenej vody. Tento trik sa dá využiť aj pri žĺtkoch, tam však pridávajte vlažnú vodu.

Ak ste to prehnali s pikantným korením, pridajte do jedla 1 lyžičku marhuľového džemu.

Kalorickú hodnotu ryže môžete znížiť až o 30 %, stačí ak ju budete dochucovať až ku koncu úpravy.

Krásne biele zemiakové halušky. Stačí, ak strúhané zemiaky zalejete vriacou vodou.

Chcete, aby vám tvrdý syr vydržal dlho a bez toho, aby mu skôrnateli steny? Potrite okraje trochou olivového oleja.