Geniálne šišky plnené vanilkovým krémom: Táto sladká dobrota stojí za hriech!

2690 0

Ak ste dostali chuť na sladké a túžite po niečom naozaj dobrom, vyskúšajte tieto šišky plnené vanilkovým krémom podľa receptu z youtube

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

4 PL sušeného mlieka

50 g masla

1 vajce izbovej teploty

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

15 g droždia

275 ml teplého mlieka

1 PL vanilkovej esencie

štipku soli

80 g kryštálového cukru

olej na vyprážanie

Na krém

100 g kukuričného škrobu

1 l mlieka

vanilkovú esenciu

cukor podľa chuti

Postup:

Na pracovnú dosku si nasypeme 500 g múky, do stredu urobím jamku a nasypeme do nej sušené droždie. Potom nasypeme cukor a všetky tri suché ingrediencie zmiešame. Opäť urobíme do stredu jamku a pridáme vajce.

Teraz po troškách zapracujeme teplé mlieko.

Na okraj nasypeme štipku soli, pridáme sušené mlieko, vanilkovú esenciu, 50 g masla a pomocou stierky a ruky od kraja zapracovávame suché suroviny s ostatnými.

Poriadne vymiesime hladké a vláčne cesto. Preložíme ho do vymastenej misy, jemne potrieme olejom, zakryjeme bavlnenou utierkou a necháme nakysnúť.

 Medzitým si pripravíme krém. Odlejeme si trochu mlieka do misky a zvyšok dáme variť do hrnca. V studenom mlieku si rozmiešame kukuričný škrob a vanilkovú esenciu tak, aby nám nevznikli hrudky.

Do hrnca s horúcim mlieko pridáme asi 4 lyžice cukru. Premiešame a keď sa cukor rozpustí, primiešame do mlieka za stáleho miešania aj zmes s kukuričným škrobom. Varíme do zhustnutia.

Prikryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme.

Pomocou pohára alebo vykrajovačky začneme z cesta vykrajovať kruhy. Poukladáme ich na plech, pod každý cestový kruh dáme kúsok papiera na pečenie, prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme ich hodinu podkysnúť.

Potom ich kladieme do horúceho oleja a vysmážame do zlatista. Poukladáme ich na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja, pocukrujeme a po prekrojení plníme pripraveným krémom.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/QgKVrMMiv2s

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár