plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálne predjedlo pripravené na rošte na pečenie: Recept som sa naučil od Talianov!

Geniálny predkrm z lístkového cesta, syra, paradajky a salámy.

K tomu podávaná lahodná paradajková omáčka a úspech u hostí máte zaručený.

 

 

Fantastický recept na pochúťku z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

100 g plátkového syra

100 g salámy

100 g pikantnej salámy

2 paradajky

100 g mozzarelly

1 vajce

3 g oregana

10 ml olivového oleja

Na omáčku:

6 paradajok

2 l vody

1 l studenej vody

20 ml rastlinného oleja

15 g cesnaku

1 červenú cibuľu

5 g soli

3 g mletého čierneho korenia

5 g sladkej papriky

3 g granulovaného cesnaku

3 g provensálskych bylín

50 g paradajkovej omáčky

20 g petržlenovej vňate

40 g masla

Postup:

Lístkové cesto rozvinieme na stole.

Do dvoch tretín poukladáme plátkový syr.

 

 

Potom poukladáme plátky salámy.

V malej miske rozbijeme vajce a vidličkou rozšľaháme.

 

Vajíčkom potrieme ostávajúcu časť cesta.

Cesto zrolujeme, kraje zatlačíme a odkrojíme.

 

Potom cesto aj s papierom na pečenie preložíme na plech.

Roštom z rúry zatlačíme na cesto a na pretlačených priehlbinách spravíme zárezy (viď video).

 

 

Do zárezov vložíme plátky mozzarelly a paradajky.

Vrch potrieme vajíčkom a posypeme oreganom.

 

 

Nakoniec cesto polejeme olivovým olejom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájaný cesnak.

 

 

Pridáme nakrájanú cibuľu.

Do vriacej vody v hrnci vložíme paradajky.

 

 

Potom paradajky vložíme do misky so studenou vodou a ošúpeme.

Tri paradajky nakrájame na kocky a pridáme na panvicu.

 

 

Zvyšok paradajok rozšľaháme v mixéri a zmes nalejeme do panvice.

Pridáme soľ, čierne korenie, papriku, cesnak a provensálske byliny.

 

 

Ďalej pridáme paradajkovú omáčku a zmes premiešame.

Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Zapekanú rolku servírujeme s aromatickou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes