Takéto pečivo v ŽIADNEJ pekárni nekúpite: Vynikajúci a rýchly CHLIEB plnený zemiakovo-syrovou plnkou – jednoduchý recept!

Upiecť dokonalé pečivo, ktoré milo prekvapí vašu rodinku alebo hostí, nie je s týmto receptom z youtube žiaden problém. Také nekúpite ani v pekárni!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

200 ml mlieka

50 ml vody

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 ml rastlinného oleja

10 g sušeného droždia

2 ČL kryštálového cukru

1/2 ČL soli

100 g rozpusteného masla

Na plnku:

1 veľký zemiak

100 g syra (Čedar)

1 ČL čierneho mletého korenia

1 ČL červenej papriky

1 ČL soli

1 žĺtok na potretie

mak na posypanie

Postup:

Vo väčšej mise si zmiešame mlieko, olej, vodu, sušené droždie, cukor a vajce.

Dôkladne vymiešame a zapracujeme múku so soľou. 

Následne rukami vypracujeme hladké cesto. 

Cesto vložíme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť. 

Potom ho preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vyšúľame a rozrežeme na 6 rovnakých častí. 

Každú časť vygúľame, vyvaľkáme na placku.

Následne každú z nich potrieme rozpusteným maslom a vrstvíme na seba. 

Teraz si pripravíme plnku z varených a roztlačených zemiakov.

K zemiakom pridáme koreniny, soľ, aj nastrúhaný syr. 

Placky, ktoré sme na seba navrstvili spolu s rozpusteným maslom.

Uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a rozrežeme cez stred do tvaru hviezdy. 

Po okrajoch navrstvíme pripravenú plnku.

Potom každý trojuholník chytíme za špic a preložíme smerom von cez plnku. 

Môžeme ozdobiť lístkami mäty alebo inými bylinkami.

Potrieme vyšľahaným žĺtkom a posypeme makom. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár