plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálne pečené rebierka v marináde: Po tomto jedle si oblížete všetkých 10 prstov!

Tieto rebierka podľa receptu z napadovy.blog sú hotovou delikatesou! Fantastická marináda je presne to, čo robí toto mäsko takým chutným.

Potrebujeme:

3 ks bravčových kotliet (asi 400 g bez kostí)

3 ks bravčových rebier (asi 800 g)

soľ a čierne korenie podľa chuti

Na omáčku:

1 ČL kečupu

1/2 ČL čili omáčky

30 g cukru

2 PL medu

1 ČL červenej papriky

1 ČL sušeného cesnaku

1/2 ČL čierneho korenia

Postup:

1. Mäso si umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Dochutíme soľou a korením.

2. V miske si vymiešame všetky suroviny na omáčku, kým nevznikne hladká homogénna zmes.

3. Mäso poukladáme do jenského skla alebo do pekáča (podľa veľkosti).

4. Zalejeme ho pripravenou marinádou a dôkladne natrieme. Zakryjeme alobalom.

5. Dáme piecť do predhriatej rúry na 250 °C a pečieme asi 30 minút. Potom znížime teplotu na 200 °C a pečieme asi 60 minút.

6. Na posledných 15 – 20 minút odstránime alobal a dopečieme.

7. Podávame so zemiakovou kašou alebo s inou obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes