Geniálne FANTA rezy s tvarohovou náplňou: Kto neochutná, môže ľutovať!

Výborný tip na šťavnatý koláčik, na ktorom si pochutná celá rodina. Milujú ho malí aj veľkí maškrtníci.  Ak nemáte radi Fantu, pokojne ju nahraďte pomarančovým alebo mandarínkovým džúsom.

Potrebujeme:

Kakaové cesto:

6 vajec

5 lyžíc polohrubej múky

5 lyžíc kr. cukru

2 lyžice kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml oleja

1/2 bal. prášku do pečiva

Krém:

350 g tvarohu

3 lyžice práškového cukru

350 ml smotany na šľahanie

Na vrch:

800 ml Fanty

2 bal. Vanilkového pudingu

(niekto ešte pridáva aj cukor, no podľa mňa to fanta dostatočne osladí)

Postup:

V miske si ušľaháme vajcia s cukrom do svetlej, penovej hmoty. Do hmoty postupne pridáme olej a nakoniec aj všetky sypké prísady – múku, prášok do pečiva a kakao.

Preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech (25×35 cm) a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 20 minút, alebo kým cesto nie je dostatočne upečené (asi 20 minút, ale treba skúsiť pomocou špajdle).

Cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si prirpavíme krém. Šľahačku si ušľaháme zo smotany v jednej miske a druhej rozšľaháme tvaro s cukrom. Nakoniec opatrne obe hmoty zmiešame a vytvorime jednotný krém.

Fantu zmiešame s pudingovými práškami a rozmiešame tak, aby v tekutine neboli žiadne hrudky. Varíme, ako klasický puding tak, aby zmes zhustla – keď bude konzistencie ako klasický puding, môžeme odstaviť.

Na vychladnutý korpus navrstvíme krém a na krém nalejeme ešte horúci puding. Necháme celkom vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Katka H.

Témy:


Pridajte svoj komentár